Expediente de contratación para la reforma del antiguo ambulatorio
  • La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí el projecte bàsic i d'execució de les obres de reforma per un pressupost base de licitació de1.666.128 euros

  • Les obres de condicionament de l'edifici seran cofinançades al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi)


L'Ajuntament ha iniciat l'expedient de contractació de les obres de reforma de l'edifici de l'antic ambulatori del carrer València, per a la relocalització i concentració dels Serveis Socials municipals i de l'Oficina d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), amb un pressupost base de licitació d'1.666.128,83 euros, segons ha avançat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Es tracta d'una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020.

Maria Josep Safont ha explicat que aquest matí la Junta de Govern Local ha aprovat el projecte bàsic i d'execució de les obres de reforma, redactat per AQUIDOS ARQUITECTES TECNICS I GESTIO SLP, per al qual l'Ajuntament ha començat les gestions de sol·licitud tant de la retenció de crèdit per l'import del pressupost base de licitació, com de l'informe tècnic i la memòria justificativa pertinents als serveis tècnics municipals.

Sobre aquest tema l'alcaldessa ha recordat que l'Ajuntament va aconseguir a finals de l’any passat la cessió per part de Ministeri de l'immoble de l'antic ambulatori per als pròxims 30 anys, després de reiterades peticions i gestions des de l'any 2012. La cessió de l'edifici per als pròxims 30 anys, ha argumentat, era una qüestió fonamental per a rebre els diners dels fons Feder.

L'edifici albergava, fins a 2003, el centre de salut de la localitat que va quedar en desús després de la inauguració del nou Centre de Salut. Amb l'entrada de la nova corporació en 2015, ha afirmat la primera edil, l'equip de govern “va reprendre la reivindicació i va realitzar contactes continus i efectius amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessió que impedia l'aplicació de subvencions dels Fons FEDER per a la rehabilitació de l'edifici”.

La reforma de l'edifici representa la recol·locació i concentració dels Serveis socials municipals en l'antic ambulatori, un edifici situat dins del nucli urbà, de propietat estatal, en desús i un estat de preocupant abandó durant més de 15 anys, i significa a més, segons el parer de l'alcaldessa, “poder escometre una important millora i modernització que pose en valor i dinamitze l'entorn on se situa”

Igualment, amb l’execució d’aquestes obres s'acabarà amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per a situar-los en aquest edifici restaurat i modern, que concentrarà altres serveis d'atenció al públic.

Al mateix temps, ha indicat Safont, complirà amb l'objectiu de millorar les instal·lacions de l'antic edifici i reavivar la zona urbanística en què se situa, amb la finalitat de millorar dia a dia i incidir positivament en la gestió de les necessitats socials de la ciutat de Borriana.

Les obres de condicionament de l'edifici seran cofinançades dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), finançada al 50% amb fons europeus FEDER, un instrument financer que ajuda a millorar el desenvolupament econòmic de les regions que formen part de la Unió Europea.