El Ayuntamiento suspende la escuela de verano y plantea alternativas
  • Davant la impossibilitat d'assegurar al cent per cent les condicions necessàries per a afrontar la crisi sanitària provocada per la pandèmia


L'Ajuntament de Borriana ha decidit suspendre definitivament el servei municipal escolar d'estiu, després d'estudiar la situació actual sobre l'estat d'alarma i buscar altres possibilitats, davant la impossibilitat d'assegurar al cent per cent les condicions sanitàries necessàries.

Segons ha reconegut l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, "ha sigut una decisió difícil i obligada per les circumstàncies. Hem estudiat moltes possibilitats però, davant de la situació de crisi sanitària provocada per la pandèmia, hem decidit, per sentit de la responsabilitat i per prudència, no fer l’Escola d’Estiu aquest any 2020”.

Com a alternativa, ha explicat Safont, el consistori està ultimant un ampli programa d'activitats socioeducatives, lúdiques, culturals i esportives en el qual estan treballant transversalment diversos departaments municipals per a oferir durant tot l'estiu a les famílies de Borriana “possibilitats d'espais d'oci educatiu i comunitari, i col·laborar en la conciliació familiar”.

Sobre aquest tema, ha concretat, ahir de vesprada va tindre lloc una reunió de treball, anàlisi i coordinació interdepartamental, presidida per l'alcaldessa, entre els diferents departaments implicats, Joventut, Serveis Socials, Igualtat, Esports i Cultura, per a analitzar la situació que es presenta de cara a la població infantil i juvenil aquest estiu, així com a les seues famílies.

La preocupació fonamental mostrada per les àrees implicades es va centrar en assegurar la viabilitat higienicosanitària de les activitats que finalment es plantejaran, així com oferir alternatives segures a les famílies de manera que se'ls oferisca un respir i alternatives a la conciliació.

En aquest sentit, ha explicat Safont, es va descartar poder oferir en les condicions higienicosanitàries recomanades per la Direcció General de Salut Pública de la GVA, activitats per a menors de 7 anys, per a les quals no es descarta l’opció d’obrir una línia d'ajudes o donar suport a aquelles entitats que tinguen possibilitats de fer-ho.

També es van valorar altres serveis que es consideren viables oferir per a la infància a partir de 7 anys com el Campus Multiesportiu que organitza l’SME, l'Escola Artística del CMARMV o, fins i tot, oferir des de la Regidoria de Joventut altres activitats alternatives que van quedar sobre la taula i que es comunicaran en els pròxims dies.

El que sí que queda clar és que durant l'època estival dels mesos de juliol i agost, l'Ajuntament facilitarà diverses microescoles municipals d'estiu en matèria d'esports, de música, d'art, i d'oci, que es desenvoluparan amb una programació específica, activitats i tallers, en grups reduïts, i amb les garanties de complir amb totes les mesures de seguretat sanitària.

Paral·lelament, a través dels Serveis Socials municipals es reforçaran les prestacions bàsiques d'alimentació a unitats familiars amb necessitats i amb fills a càrrec, amb la finalitat de pal·liar les dificultats econòmiques que puguen derivar-se de la suspensió de l'Escola d’Estiu i, per tant, del servei de menjador.

Cal recordar que l'Escola d'Estiu de Borriana és un projecte desenvolupat per l'Ajuntament des de fa 35 anys en què participen anualment prop de 400 xiquetes i xiquets del municipi de 3 i 16 anys, que ofereix un servei de menjador i activitats educatives des de les 9h fins a les 15h durant tot el mes de juliol i també durant el mes d'agost amb el campament d'estiu.