Programación segundo trimestre 2022 del área de juventud
 • El consistori ofereix d'abril a juny activitats variades, com a programes d'oci, tallers, i cursos formatius


L'Ajuntament de Borriana ha donat a conèixer la programació trimestral d'activitats juvenils corresponent als mesos d'abril a juny, que organitza la Regidoria de Joventut. Una programació que, segons ha explicat l'edil de l'àrea, Lluïsa Monferrer, “compta amb les activitats habituals que es fan cada any, a les quals n’hem sumat altres de noves per a diversificar l'oferta i que resulte més atractiva ”.

Monferrer ha destacat que es tracta d'activitats adaptades, amb totes les mesures sanitàries vigents a cada moment, i “ajustades als interessos propis dels joves i de les joves, que suposen una alternativa a les seues carències”, amb la finalitat de “promoure la formació, l'oci alternatiu, educatiu, igualitari i constructiu entre la joventut del municipi.

Les activitats, amb la finalitat de fomentar “la participació social i el desenvolupament col·lectiu i personal juvenil”, ha indicat la responsable de l'àrea de Joventut, responen a l'aposta del govern municipal per “l'educació en valors, l'ètica i l'heterogeneïtat, i per una educació inclusiva adaptada a les necessitats especials de cada persona”.

En la nova programació municipal, s'ha reprès el caràcter presencial de les activitats, però la modalitat queda subjecta a la situació epidemiològica de cada moment.

Així, escacs, tallers i xarrades, cursos de formació per a convertir-se en monitors de temps lliure o de menjador, de primers auxilis, de preparació de les proves dels nivells C1 i C2 de valencià, són algunes de les activitats previstes.

També se n'ofereixen per a facilitar a les famílies de Borriana la conciliació laboral i familiar. L'Escoleta de Pasqua per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys, un pla perquè dediquen part del seu temps lliure a activitats lúdiques i esportives, i a més amb la nova oferta de l'Escoleta de Pasqua Tecnològica, a partir dels 8 anys, una plataforma de desenvolupament de videojocs educatius que permet als menuts i a les menudes convertir-se en experts de la manipulació tecnològica.

També es compta amb el programa Joves al Carrer d'oci alternatiu gratuït dirigit a joves d'entre 12 i 17 anys, amb propostes de diferents tallers i activitats de tipus esportiu, cultural i lúdic, cada dissabte fins al 28 de maig al Casal Jove, i una nova edició del programa Jove Oportunitat JOOP, de l'IVAJ, per a motivar i orientar els joves entre 16 i 21 anys que hagen abandonat els estudis.

Per una altra banda, la seu del Casal Jove de Borriana estarà oberta per a gestionar l'expedició de les targetes de l'autobús a la Universitat Jaume I (UJI), que es podran sol·licitar de dilluns a divendres de 9h a 10.30h, així com el Carnet Jove, que s'expedirà d’11h a 13h. Per a realitzar aquests tràmits caldrà demanar cita prèvia per correu electrònic.

Programa:

 • Del 19 al 22 d'abril tindrà lloc l'Escoleta de Pasqua per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys (nascuts des del 2011 al 2018), amb tallers, jocs i activitats educatives. L'horari serà de 9h a 13h, amb la possibilitat d'entrar a les 8h i eixir a les 14h.

  La inscripció per a l'Escoleta, que té places limitades, finalitza el 5 d'abril i cal emplenar el formulari.

  L'activitat té un cost de 20 euros, de 10 euros per a famílies nombroses, monoparentals i persones amb discapacitat igual o superior al 33%, i gratuïta per a les mares amb la condició de víctima de violència de gènere.

 • Del 19 al 22 d'abril tindrà lloc l'Escoleta de Pasqua Tecnològica, per a xiquets i xiquetes a partir dels 8 anys, per a descobrir l'eina de roblox, electrònica, realitat augmentada...

  La inscripció per a l'Escoleta, que té places limitades, finalitza el 5 d'abril i cal emplenar el formulari.

  L'activitat té un cost de 30 euros, de 15 euros per a famílies nombroses, monoparentals i persones amb discapacitat igual o superior al 33%, i gratuïta per a les mares amb la condició de víctima de violència de gènere.

 • Programa Joves al carrer d'oci alternatiu gratuït dirigit a joves entre 12 i 17 anys, amb propostes de diferents tallers i activitats de tipus esportiu, cultural i lúdic, cada dissabte des del 26 de febrer fins al 28 de maig al Casal Jove de 18h a 20h, i no necessita inscripció prèvia.

 • De març a juliol el programa Jove Oportunitat - JOOP, el pla dissenyat per l'IVAJ per a motivar i orientar els joves entre 16 i 21 anys que hagen deixat els estudis. Encara s’hi poden inscriure.

 • Dissabte 9 d'abril xarrada i taller sobre mobilidad amb bici. A les 16h a l’hotel associacions. Seu AEB. Col·labora Comunitat Energètica Borriana.

 • Dissabte 18 de juny a les 16h a l’hotel associacions Taller d'Energies Renovables. Taller d'empoderament d'usos energètics i coneixement d'alternatives de generació renovable. Col·labora Comunitat Energètica Borriana.

 • Des del 23 de març, cada dimecres de 17h a 19h, classes de preparació de les proves del Nivell C2 de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV), 30 hores.

 • També per al Nivell C1 de valencià, amb classes cada dimecres de 19h a 21h. Amb l'aforament complet ja.

  Preu del curs: 30 euros. Hi ha descomptes del 50% amb el carnet Jove, o per ser membre de família nombrosa o monoparental, així com per discapacitat, i del 20% per a membres d'associacions i col·lectius juvenils de Borriana. També tindran exempció del pagament les víctimes de violència de gènere i els seus fills menors o persones dependents o acolliments.

 • Del 7 al 28 de maig tindrà lloc el curs de monitor/a de menjador, que serà dissabte de 10h a 14.30h i de 15.30h a 18.30h. Amb un preu de 70 euros, acredita amb un certificat d'aptitud l'acompliment de la funció d'atendre un grup de xiquets i xiquetes en el seu horari de menjador i temps lliure escolar. No es necessita titulació ni experiència prèvia. Està dirigit a majors de 16 anys i les inscripcions es fan en <https://cutt.ly/7szx2mr>

 • Del 26 d'abril al 2 de Juny, Curs de Primers Auxilis, impartit per Creu Roja Borriana. Amb places limitades, s'impartirà dimarts i dijous de 16.30h a 20h. Dels 200 euros que costa el curs tan sols es paga una taxa de 70 euros, perquè la resta està becada per l'ajuntament de Borriana.

  Inscripció en <formacion.borriana@cruzroja.es>

 • Al juliol està programat el Curs de Monitor/a d'Activitats de Temps Lliure Infantil i Juvenil intensiu, de dilluns a divendres de 9h a 13h i de 14h a 18h. Un total de 50 hores en línia a realitzar una vegada finalitze el curs i 160 hores pràctiques a realitzar després de finalitzar la part teòrica. Destinat a majors d'edat, s'aprendran conceptes i recursos orientats a l'acompanyament de xiquets i joves. Té un cost de 170 euros i en finalitzar s'atorga la certificació. Lloc: Casal Jove Borriana.

 • A més, cada divendres, Taller d'escacs al Casal Jove, impartit per Pablo Aymerich, a partir de 8 anys, organitzat pel Club Escacs Borriana, amb un grup d'iniciació de 18.30h a 19.30h i un altre avançat de 19.30h a 20.30h. El curs costa 15 euros i les inscripcions es fan en el mateix Casal Jove, a través de <casaljove@burriama.es>, <jasikevic19@hotmail.com> o al telèfon 964591692.

Paral·lelament s'ofereixen des del Casal Jove els servei per a

 • TARGETES BUS UJI

<https://casaljove.burriana.es/index.php/es/servicios/carnet-bus-uji>

 • CARNET JOVE