Escoleta de Pasqua y Escoleta Tecnológica  en Burriana 2022
Escoleta de Pasqua 2022 en Burriana
  • L'Ajuntament subvenciona i bonifica l'activitat amb descomptes especials per família nombrosa o monoparental o per a les persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%

  • A més, és gratis per a les filles i fills de dones víctimes de violència de gènere

  • Enguany el consistori amplia l'oferta amb la nova proposta de l’Escoleta de Pasqua Tecnològica


La Pasqua està molt a prop, i l'Ajuntament de Borriana ha obert el període d'inscripció per a l'Escoleta de Pasqua del 19 al 22 d'abril per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys, un pla perquè dediquen part del temps lliure a activitats lúdiques i esportives.

Es tracta d'una de les propostes de l'àrea de Joventut municipal a Borriana d'alternativa d'oci per als xiquets d'Infantil i Primària amb tallers i jocs, que enguany se celebrarà en el CEIP Novenes de Calatrava en horari de 9h a 13h, amb la possibilitat d'entrar a les 8h i d’eixir a les 14h.

Les places són limitades per a aquells xiquets i xiquetes nascuts entre els anys 2011 i 2018, que podran gaudir durant les seues vacances de Pasqua de totes les activitats organitzades i adaptades a les mesures sanitàries en vigor. Enguany la iniciativa es durà a terme els dies 19, 20, 21 i 22 d’abril.

Des d'avui i fins al dimarts que ve 5 d'abril es poden realitzar les preinscripcions emplenant el formulari <https://cutt.ly/2SXs2n8>. L'Ajuntament subvenciona l'activitat i, per això, la tarifa general dels quatre dies ascendeix a tan sols 20 euros. Compta també amb descomptes especials per família nombrosa o monoparental o per a les persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%, amb un cost de 10 euros. A més, és gratis per a les filles i fills de dones que reuneixen la condició de víctima de violència de gènere, així com per a les persones que en depenen o que estan acollides per elles.

La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha informat que aquesta activitat està subvencionada per la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat dins del Plan Corresponsables que té com a objectiu iniciar el camí cap a la garantia de la cura com un dret a Espanya des de l'òptica de la igualtat entre dones i homes, i des d'un enfocament de garantia de drets universals, al marge de la condició laboral de les persones beneficiàries.

Monferrer confia que aquesta Escola de Pasqua “facilite la conciliació de la vida familiar i laboral, i també oferisca una alternativa a l'oci educatiu de qualitat dels més menuts en les pròximes vacances escolars de Pasqua”.

Des del govern municipal, ha assegurat, “apostem per l'educació en valors, l'ètica i l'heterogeneïtat i per una educació inclusiva adaptada a les necessitats especials de cada persona”.

L'activitat per a enguany inclou jocs d'animació, esportius, tradicionals, gegants, inflables, gimcanes, tallers i una gran festa final; tot això amb la supervisió de monitors titulats i professionals i adaptada a les mesures sanitàries vigents.

Escoleta de Pasqua Tecnològica

Igualment la Regidoria de Joventut ha ampliat l'oferta amb la nova proposta de l'Escoleta de Pasqua Tecnològica que se celebrarà els dies 19, 20, 21 i 22 d'abril, el les instal·lacions del Casal Jove, per a xiquets i xiquetes majors de 8 anys.

Es tracta d'una proposta per a descobrir l'eina de roblox, electrònica, realitat augmentada..., una plataforma de desenvolupament de videojocs educatius que permet als menuts i a les menudes convertir-se en experts de la manipulació tecnològica sense adonar-se, gràcies a la metodologia basada en la gamificació.

Les inscripcions també es poden realitzar des d'avui i fins al dimarts que ve, 5 d'abril, emplenant el formulari <https://cutt.ly/8DzdQ6b>.

Aquestes propostes de l'àrea de Joventut s'uneixen a una àmplia programació d'activitats municipals per a Setmana Santa i Pasqua organitzades des d'altres àrees de l'àmbit cultural i esportiu, impulsades pel consistori.