La regidoria de Joventut ofereix als joves aturats i sense formació un nou programa d'insersió laboral que començarà a aplicar-se a partir del proper mes d'octubre.

La màxima responsable de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer, i el tècnic del departament, Vicent Sorribes, han anunciat l'adhesió de Borriana al programa “Jove Oportunitat”, conegut com JOOP, que començarà a aplicar-se a partir del proper mes d'octubre. Tal com ha assenyalat Monferrer en l'inici de la roda de premsa de presentació del projecte a Borriana, “es tracta de l'adhesió a un programa pilot que ha estat creat per poder oferir oportunitats als joves amb poca formació acadèmica i que es troben en situació de desocupació ara mateix”. A més, Monferrer també ha explicat els objectius del programa que s'aplicarà d'ací a dos mesos a la ciutat: “la intenció és poder assessorar i guiar-los en la seva carrera professional d'acord amb les expectatives que ells mateixos tenen, i sobre la base de les seves intencions de futur laboral”. Monferrer ha acabat recordant que “és un programa que es finança gràcies al Fons Social Europeu i al que no dubtem a adherir-nos ja que oferirà unes possibilitats de futur per als nostres joves que fins ara no existien”.
En el detall tècnic i l'explicació del desenvolupament del programa que començarà a aplicar-se a un total de dotze joves de la ciutat, Vicente Sorribes ha volgut destacar que “hem estat els primers a nivell provincial a formar part del programa JOOP, la qual cosa suposa un creixement de les competències i les oportunitats que des de la regidoria de Joventut oferirem als nostres joves en situació de desocupació i amb poca formació acadèmica”. Sorribes ha detallat que “dins del sistema nacional de garantia juvenil, JOOP és un programa que coordinen l'IVAJ, la Conselleria d'Educació i el Servef i que implica la inscripció en la plataforma del Ministeri de Treball amb el qual col·labora el Centre d'Informació Juvenil”.
L'objectiu final de la implantació del programa a la ciutat de Borriana és “recolzar als joves del municipi a través d'aquestes activitats perquè aquells que hagen complert 16 anys i no hagen superat els 30, per aplicar processos d'actuació primerenca i així donar solució ràpida a problemes d'atur o de falta de formació”.
Sorribes ha volgut deixar ben clar que, a part de poder inscriure's en el mateix Casal Jove de Borriana “aquest programa busca tindre una mirada personalitzada de cada jove per construir un projecte de vida i professional. Es tracta de motivar-los, oferir-los uns determinats valors i així ajudar-los a prendre responsabilitats tant en la vida personal com a professional. Així creiem que és la millor forma per a que troben la forma d'abandonar l'apatia que en molts casos fa que no vegen solució a la seva situació”.