• Es podrà gaudir dels seus productes i elaboracions des d'aquest cap de setmana fins a l'11 de desembre


- Les V Jornades del Coent se celebren a Borriana a partir d'aquest cap de setmana i fins a l'11 de desembre, dos setmanes durant les quals nou establiments d'hostaleria i restauració de la ciutat oferiran menús, plats solts o tapes dedicats al producte insígnia de la gastronomia local, el coent.

Com han explicat tant la regidora de l'àrea, Sara Molina, com el president de l'Associació d'Hostaleria, José Gargallo, amb aquestes jornades es pretén “potenciar el turisme gastronòmic i també posar en valor la qualitat dels nostres productes, el treball de les carnisseries locals amb l'ús d'un producte de quilòmetre zero, i la cultura gastronòmica i la tradició de la cuina de la nostra ciutat amb el coent com a protagonista indiscutible”.

Les tapes, esmorzars i menús que es poden trobar estan elaborats pels productes més coneguts de la capital de la Plana Baixa. Es tracta, d’una proposta més com a homenatge a aquest embotit genuí borrianenc que se suma a la de la Fira del Coent, però ara en el format de jornades gastronòmiques entre els nou locals que s'han sumat a la iniciativa.

En aquesta ocasió seran els restauradors els que delecten amb el seu bon saber fer amb receptes que arrepleguen tant la tradició culinària borrianenca com els plats innovadors de la cuina d’autor.

A més, els establiments participants en aquestes jornades culinàries oferiran el dia 8 de desembre a les 20 hores en la Fira del Comerç una degustació gratuïta de fideuà que tindrà com a ingredient principal el coent.

Cal recordar que els coents també gaudeixen de la marca de qualitat Coents de Borriana, la sol·licitud de la qual es va iniciar en 2009 i es va concedir en 2016. Aquest embotit va començar la seua tradició a mitjan segle XIX i la seua singularitat fa que el producte siga demanat a les carnisseries locals més enllà dels límits comarcals.

El llibret amb les propostes gastronòmiques de les jornades està disponible en l'Oficina municipal de Turisme i en els nou establiments participants. Els locals participants en les jornades són Flamingo Cofee, Restaurant Nàutic, Pinocchio, Salva Wings, Coppelia Bonica, Al Natural, el restaurant Arenal, Cercle Fruiter, i Jaume I.