Burriana en Fitur 2023
  • - La delegació de la capital de la Plana Baixa estarà durant dos jornades promocionant els encants de la ciutat

  • - Una àmplia programació cultural, esportiva, gastronòmica, de festivals, de festes i d'oci per a cada dia de l'any que es complementa amb els atractius turístics naturals


La delegació de Borriana present en FITUR 2023 formada per la regidora de Turisme, Sara Molina; l'edil de Cultura, Vicent Granel, i el d'Esports i zona Marítima, Vicent Aparisi, estaran els dies 18 i 19 de gener promocionant els atractius de la capital de la Plana Baixa en el recinte d'Ifema a Madrid en una nova edició de la Fira Internacional de Turisme. Per primera vegada des de la pandèmia sense limitacions d'aforament.

La presència de Borriana en la fira Fitur, que se celebra del 18 al 22 de gener de 2023, en l'estand de la Comunitat Valenciana situat en el pavelló 7 comptarà també amb l'assistència de la Reina Fallera, Sílvia Navarro.

L’aposta del municipi enguany, segons ha destacat Sara Molina, “se centrarà en les possibilitats que ofereix Borriana amb una completa agenda els 365 dies de l'any, tant cultural com esportiva, gastronòmica, de festes i tradicions, de festivals i d'oci”. Una àmplia i diversa oferta que, a parer seu, se suma i es complementa amb “els atractius naturals de sol i platja, del Clot de la Mare de Déu, per a poder vore, sentir i olorar”.

Per a Molina, Borriana concita “mediterrani, cultura, naturalesa, patrimoni i història, amb una amplíssima agenda d'activitats cada dia de l'any i amb platges com l'Arenal, la Malva-rosa o el Grau i un port on poder practicar tot tipus d'esports nàutics”.

Un paisatge que incorpora, a més, “patrimoni rural amb alqueries envoltades de camps de tarongers que arriben fins a la vora de la mar, boscos de ribera del Paratge Natural Municipal de l’Estany de la Vila o Clot de la Mare de Déu i la desembocadura del Millars”, ha indicat la responsable de Turisme.

Entre les activitats que conformen l'agenda d'enguany, ha destacat la celebració a finals d'abril de la primera Fira Modernista de Borriana, després de l'èxit de participació l'any passat de les primeres Jornades Modernistes “Borriana, París i Londres”, no sols per part dels borrianencs i les borrianenques sinó per moltes altres persones que van acudir des de racons molt diversos.

Amb aquesta primera Fira, ha assegurat Sara Molina, és pretén donar a conèixer i promocionar el moviment artístic i cultural del Modernisme a Borriana i convertir la ciutat en referent d'aquest moviment. Sobre aquest tema ha recordat que el Modernisme va deixar als habitants de Borriana “un ric llegat que avui podem vore reflectit en els seus carrers, en l’arquitectura, i més enllà de les façanes curvilínies de molts dels seus edificis, Borriana té molt a contar sobre aquest corrent artístic, perquè la seua història i el seu desenvolupament estan estretament lligats a una etapa d’esplendor, de canvi i renovació de la ciutat”.

Segons ha avançat Sara Molinna, el dimecres dia 18 a les 18h està previst presentar en roda de premsa amb el regidor de Cultura, Vicent Granel, l'aposta de Borriana en Fitur. Entre l'oferta cultural, Granel donarà a conèixer els més prestigiosos esdeveniments culturals gratuïts del municipi al voltant de la música i les arts, els minifestivals, emac., Maig di Gras, El Cuc Teatre Infantil, La Llum i Sons Flamencs, entre d’altres.

La responsable municipal de Turisme ha manifestat que Borriana serà present en la Fira durant dos jornades per a donar a conèixer els productes o recursos de la localitat que són “un gran atractiu per als persones que vulguen visitar la nostra ciutat”. Per aquesta raó, segons ha assegurat, “posarem els cinc sentits en la difusió i a donar a conèixer els encants representatius del municipi, que suposen un impuls més tant per al turisme com per a la dinamització cultural o econòmica de la nostra ciutat”.

En aquesta línia ha indicat els objectius per a enguany, “el que volem és que el major nombre de persones conega la nostra oferta turística basada en “una mar de possibilitats”. En definitiva, ha subratllat, en Fitur 2023 Borriana “torna a apostar pels seus grans atractius: el patrimoni cultural, les platges, les falles, les festes tradicionals, l’oferta esportiva, la gastronomia, les possibilitats d'oci, la música i els seus considerables recursos naturals repartits pel conjunt del terme municipal”.