Al voltant de 130 aspirants s'han presentat a les proves de socorristes

Més del 60 per cent supera les proves, dels quals prop del 70 per cent aconseguirà treballar en les platges castellonenques


La platja de l'Arenal de Borriana ha tornat a ser l'escenari del càsting per a seleccionar les persones vigilants i socorristes de les platges de la província per a l’estiu. Unes proves que es van realitzar el cap de setmana passat, a les quals va assistir la regidora de Turisme, Sara Molina, i a les quals es van presentar al voltant de 130 joves aspirants.

Molina ha manifestat que, una vegada més, la platja borrianenca va ser triada perquè “reuneix les condicions òptimes per a aquesta classe de proves selectives, per la seua cèntrica localització en el mapa provincial, les adequades instal·lacions i condicions, i perquè compta amb un ampli espai d'aparcament per a tot el personal”.

El delegat de Platges de Provita, empresa que gestiona el salvament en almenys 11 platges del litoral castellonenc, Roberto Vicent, ha manifestat que més del 60 per cent de les persones que s'han presentat i van realitzar les proves per a obtindre una plaça de socorrista superen les proves, i prop del 70 per cent aconsegueix treballar durant l'estiu en municipis com Almassora, Borriana, Nules, Benicarló o Moncofa, entre d’altres.

Es tracta, ha indicat el coordinador de Provita, d'un rigorós sistema en la selecció per a confiar que l'activitat estiuenca a les platges “es quede en mans expertes i preparades, i minimitzar així el que es pot generar en una situació d'emergència a les platges.

En el transcurs de les proves que es van realitzar dissabte a la vesprada es va registrar un alt nivell entre els aspirants, ha destacat Roberto Vicent. Els candidats i candidates van anar congregant-se en el punt d'inscripció per a realitzar la prova teòrica sobre els protocols de salvament i primers auxilis i posteriorment poder escalfar per a obtindre la millor puntuació en l'apartat físic.

L'avaluació realitzada a la platja de Borriana consistia en una carrera de 250 metres per la riba i recórrer aqueixa mateixa distància nadant per a tornar al punt de partida. Des de *Provita s'ha posat l'accent en la qualitat dels resultats perquè “molts dels aspirants són triatletes, amb unes excel·lents condicions físiques i estan molt preparats per a assumir els riscos que implica ser el responsable de la seguretat i el salvament a les platges”.

En aquests moment, una vegada realitzades aquestes proves, els aspirants estan en la fase d'entrevista amb els responsables de Recursos Humans i, posteriorment, serà cada Ajuntament qui s'encarregarà de complementar la formació de les persones seleccionades una vegada contractades, en matèria de la nova normativa de Seguretat i Salvament en Platges i en les ordenances municipals.

Cal destacar que per part de Provita s'estan realitzant cursos de formació de socorrisme i salvament en la mateixa platja de Borriana durant tot el mes de maig, amb la finalitat de formar nous socorristes provinents de localitats de tota la província de Castelló i part de València.