Burriana revalida en 2022 las banderas azules para sus playas
  • La ciutat compta novament amb la distinció que premia la qualitat de les platges de l'Arenal, Malva-rosa i Grau


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha mostrat la satisfacció perquè la ciutat comptarà un any més amb banderes blaves en les seues platges per a la temporada estival de 2022, ja que les platges de l'Arenal, Malva-rosa i Grau renoven la distinció que reconeix l'elevada qualitat de l'aigua de les platges.

Un reconeixement que a més premia l’esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges.

Sobre aquest tema, la regidora de Turisme, Sara Molina, i el regidor de la zona Marítima, Vicent Aparisi, han explicat que la distinció “no fa més que reforçar les garanties de la nostra costa en qualitat de l'aigua, prestació de serveis i atractiu per a persones veïnes i visitants".

És un reconeixement pel treball continuat realitzat per part de la corporació municipal en la millora i adequació de les platges, amb especial sensibilitat per a dirigir les accions cap a l'accessibilitat, sostenibilitat i el vessant mediambiental”, han manifestat.

Per part seua, des de la Generalitat s'ha reconegut el treball fet a Borriana per a cuidar el seu litoral. Sobre aquest tema, el consistori ha mostrat el seu propòsit de “continuar treballant de manera col·laborativa perquè aquest premi reconegut continue enriquint les platges del municipi en anys successius”.

Les Banderes Blaves

Les banderes blaves són un distintiu internacional que reconeix la qualitat de l'aigua d'una platja i premia l'esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges.

Aquestes distincions les concedeix un jurat internacional presidit per la FEE, com a creadora i gestora del programa, després de la selecció de platges i ports esportius proposats pels diferents jurats nacionals.

En el jurat participen l'Organització Mundial per al Turisme i el Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient, l'Associació Internacional de Salvament i Socorrisme, l'Agència Europea per al Medi Ambient, la Unió Europea per a la Conservació de les Costes, la Unió per a la Conservació de la Naturalesa, un expert en Educació Ambiental i el Consell Internacional d'Associacions de la Indústria Portuària.

La costa de Castelló compta enguany amb un total de 32 banderes, 31 en platges i una en ports esportius, i novament és la Comunitat Valenciana la que acumula més banderes blaves, el 21.67% del total estatal, amb 139, dos més que l'any passat, a les quals se sumen 19 ports esportius, tres més que en 2021.

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s'encarrega del programa de vigilància de la qualitat de l'aigua que des que s'inicia la temporada de bany verifica la qualitat de l'aigua en 260 punts de mostreig de llarg a llarg de la franja de costa. Unes dades que es publiquen setmanalment en la pàgina web i que dupliquen les exigències de la norma estatal.