Continua el Borriana Sona y a la Fresqueta 2021
Segundo fin de semana de Borriana viu l'estiu  con más conciertos, circo y la Feria Pop Up Market
  • El divendres 9 i fins al diumenge 11 la fira del comerç local Pop-Up mostrarà tota la seua oferta al càmping de l'Arenal

  • La nit de divendres torna A la fresqueta amb l'espectacle circense de The Troupers

  • Dissabte serà la jornada més roquera del Borriana Sona amb artistes com Poncho K, i a les 20h els més xicotets podran gaudir d'un espectacle infantil a la Serratella


El segon cap de setmana de juliol la programació de Borriana viu l’estiu continua amb l'arribada del mercat Mediterrània Pop-Up, un espectacle circense, la segona jornada del festival Borriana Sona i animació infantil.

Aquest divendres 9 obrirà les portes la fira Mediterrània Pop-Up, organitzada per la regidoria de Comerç i la Federació de Comerç de Borriana, en l'antic càmping de l'Arenal, que reunirà al voltant d'una vintena de comerços que oferiran els seus productes i serveis en aquest gran aparador d'estiu del comerç local de la ciutat.

Fins al diumenge 11 de juliol, qui s'acoste al recinte podrà conèixer les variades opcions del comerç de Borriana, en aquesta mercat estival que comptarà amb una zona gastronòmica i estarà amenitzat amb espectacles musicals a càrrec dels xiringuitos de la platja.

D'aquesta manera, des de divendres a les 18h i fins a les 21h el Dj Marc Vilanova, del xiringuito Bonkyvil, dinamitzarà la zona i agafarà el testimoni fins a la mitjanit Nacho Bala. Dissabte al matí serà el torn de Joel Balada (de Roca/Bamba), mentre que la vesprada i la nit l'ocuparan els Dj del Moloko, Juanino i Indurain. Per una altra banda, el diumenge de 18h a 21h punxarà Iker Nieto, del xiringuito Qp.

El recinte firal obrirà les portes a les 18 hores del divendres 9 de juliol fins a la mitjanit, dissabte estarà obert d’11h a 14h i des de les 16h fins a les 12h de la nit, i el diumenge d’11h a 14h i de 16h a 21h.

D'altra banda, la nit de divendres segueix el cicle de teatre d'estiu a Borriana 2021 A la fresqueta de la regidoria de Cultura, amb l'arribada a les 23 hores a l'esplanada de la Torre de la Mar de l'espectacle circense The Troupers. La finestra nou circ presenta una funció en què quatre artistes d'un circ clàssic tracten de trobar el seu nou lloc en el món després de tancar les portes el Gran Circ en què treballaven. Els 4 artistes junts tracten de reinventar-se, amb un renovat espectacle de bojos malabars, acrobàcies, clown, equilibris, màgia i trucs sense complexos.

El dissabte 10 agafarà el testimoni de l'espectacle la segona jornada del festival Borriana Sona organitzat per la regidoria de Festes, amb una nit d'estil majoritàriament roquer. Començarà a les 19.30h a la Torre de la Mar amb els concerts de diversos grups borrianencs: amb el flamenc pop de Patxi Ojana, el rock-pop dels Fauna VIP Band i el post-rock de Black London.

Per part seua, PUNK 2 i Poncho K seran els encarregats de rematar la nit a les 23 hores, amb el punk-rock del primer i el rock de pinzellades flamenques i surrealistes del segon.

Els espectacles són gratuïts, però per a assistir a les actuacions d’A la fresqueta i el Borriana Sona és necessari inscriure's prèviament, per a poder controlar els aforaments del recinte. Per a això, l'Ajuntament de Borriana ha habilitat la web www.entradesborriana.com.

Les actuacions d’A la Fresqueta i Borriana Sona, compleixen amb el protocol antiCovid vigent en cada moment i, estan adaptades a la normativa sanitària. Per a aquests actes, el consistori ha habilitat un recinte tancat al qual s'accedeix pel carrer de la Torre de la Mar. A l'entrada caldrà mantindre la distància de seguretat i utilitzar gel hidroalcohòlic, que es posarà a disposició del públic assistent. Les cadires estan situades a la distància de seguretat establerta i no es podran moure.

L'aforament del recinte està limitat a 400 espectadors, tots asseguts, i es disposa també d'un espai per a persones de mobilitat reduïda, s’obrirà al públic una hora abans de cada espectacle.

Paral·lelament, dissabte a les 19 hores, a la Serratella les famílies podran xalar d'un espectacle per als més xicotets, amb una funció infantil de contacontes de Monitors.es, organitzada per la regidoria de Turisme.

Els xiquets i xiquetes que s'acosten fins al Polifuncional del barri participaran i interactuaran amb un espectacle en què s'interpretaran les històries ‘El desván del abuelo’, ‘Els fantasmes també tenen por’ o ‘L'illa de les dos cares’.

A més, com cada dissabte, la regidoria de Turisme organitza visites guiades per la ciutat. En aquest cas serà una ruta a través de la Borriana històrica, per a descobrir les petjades dels primers bombardejos de la Guerra Civil sobre la ciutat, que encara persisteixen vuitanta anys després.

La ruta, que entre altres llocs recorrerà el refugi antiaeri, explicarà els primers moments de confusió social i política, l'arribada de la guerra a la ciutat i les conseqüències dels bombardejos sobre el nucli urbà.

Les visites són gratuïtes i és necessari inscriure's prèviament en www.entradadirecta.com/product/borriana-historica/fbclid=iwar3gfkjlrmjhpqt2ifcfpg529wvyjdmuhwan8-2azqmu3hwephtc5a6bn04.

Es poden adquirir entrades per a dos torns, un primer grup per a les 19 hores i un segon grup per a les 19.30 hores. Els grups són d'un màxim de 24 persones i l'esdeveniment està adaptat a les mesures sanitàries vigents en cada moment.