Al voltant d'una trentena de veïns i veïnes de la ciutat completen l'itinerari que recorre els principals edificis pertanyents als més reconeguts estils arquitectònics europeus de principi del segle XX.

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Borriana ha iniciat els activitats que ha programat per als dos propers mesos d'estiu amb el recorregut per l'itinerari modernista de la ciutat. La visita ha tingut lloc esta mateixa vesprada als principals carrers de Borriana, i per a aquells que s'ho hagen perdut, el departament turístic municipal recorda que es repetirà per tancar les visites i jornades turístiques i culturals de l'estiu, el proper 27 d'agost amb el mateix recorregut.
La resposta en la participació de l'activitat ha estat realment positiva, donat que un total de trenta persones han desafiat a la temperatura que durant tota la vesprada s'ha mantingut per damunt dels 27 graus, per visitar els principals edificis, façanes i racons de la ciutat que millor representen la tradició modernista de principis del segle XX. Així, els inscrits en l'itinerari modernista s'han donat cita a partir de les set de la vesprada a la Plaça Major de Borriana per iniciar un recorregut que inicialment els ha portat a visitar algun dels edificis situats al carrer Major, com la coneguda com a Casa Conil, un dels millors exemples del desenvolupament de l'arquitectura modernista a la ciutat de Borriana. Tal i com ha explicat la guia encarregada de la visita, “existeix una relació directa entre aquells que promovien la construcció d'aquestes façanes modernistes i els negocis que els permetien finançar-les. Així, es pot comprovar com el món de la taronja està present en un gran nombre de detalls decoratius de les façanes”.
El recorregut ha continuat per diferents edificis del Carrer Major, per a després dirigir-se fins al recentment remodelat edifici del Cercle Fruiter. Situat al carrer Sant Vicent, també n'és un exemple perfecte de la incorporació de l'art modernista en la construcció d'edificis públics arribada primer des de terres franceses i expandida arreu de les terres valencianes després de la seua explosió definitiva a inicis de segle XX a la ciutat de València. Els participants en la visita han pogut, fins i tot, accedir a l'interior d'un edifici que després de la seua remodelació durant el passat hivern torna a lluir com una de les joies modernistes de la ciutat.
La visita ha continuat creuant el Pla i endinsant-se en la Carrera, on la coneguda com a Casa Reig ha esta la protagonista d'una de les explicacions més extenses oferides durant l'itinerari, degut al seu elevat valor arquitectònic, artístic i com a exemple perfecte del modernisme borrianenc. Amb la visita a diferents façanes d'edificis situats al carrer de la Puríssima o el Barranquet, i després de passar també pel Mercat Municipal, ha acabat una visita que, vistes les cares i els comentaris dels assistents, ha servit per continuar “redescobrint meravelles que moltes vegades tenim al costat de casa, per les que passem diàriament i a les que no donem la importància que es mereixen. Ha valgut molt la pena fer el recorregut”, tal i com afirmava un dels assistents.