La regidoria de Turisme presenta el conjunt de rutes, jornades i visites que eleven fins a quaranta les activitats programades des dels departaments d'Esports, Cultura, Comerç, Medi Ambient i Joventut

L'edil de Turisme de l'Ajuntament de Borriana, Santiago Zorío, ha presentat avui la programació d'activitats que el seu departament ha preparat per als propers dos mesos d'estiu. “L'estiu a Borriana” s'ha presentat com  la guia completa de les programacions que les diferents regidories de l'Ajuntament han dissenyat per dinamitzar l'oci, l'entreteniment i la cultura durant la temporada estiuenca a la ciutat.
Durant aquesta setmana els departaments de Joventut, Cultura, Esports, Comerç o Medi Ambient han presentat en diferents rodes de premsa el conjunt d'activitats planejades des de cada secció per als dos propers mesos d'estiu. En esta ocasió, ha estat el regidor de Turisme, Santiago Zorío qui ha fet pública l'agenda completa d'activitats, que es tanca amb les visites, rutes i jornades de l'àrea encarregada de la dinamització turística de Borriana. Tal i com ha explicat Zorío “des d'avui mateix els veïns i veïnes de Borriana poden recollir la seua guia de 'L'Estiu a Borriana' on apareixen tots i cadascun dels tallers, activitats i esdeveniments que les diferents regidories hem preparat per oferir durant els mesos de juliol i agost per a tots aquells que decidixquen conèixer més de prop la nostra ciutat, i a la vegada, puguen gaudir d'experiències d'oci, culturals o de descobriment de llocs emblemàtics i històrics de la nostra ciutat”.
Durant la roda de premsa de presentació del llibret on es pot trobar amb detall l'horari i el lloc de celebració de cadascuna de les activitats i propostes programades, Zorío ha repassat les fins a cinc regidories que durant l'estiu oferiran tot tipus d'iniciatives per dinamitzar la vida social a la ciutat. Així, s'ha recordat que des del departament d'esports, “ja s'han celebrat fins a tres de les activitats que hi ha programades per a tots els caps de setmana de l'estiu, però per davant encara tenim els tornejos d'handbol o voley platja, la travessia marítima, la master class de zumba o les activitats atlétiques del Cronoclot i la Volta al Clot”. A més, l'encarregat del departament de Turisme ha recordat que aquesta mateixa setmana les regidories de “medi ambient i joventut han presentat les activitats per als més menuts que també tindran lloc durant tot el mes de juliol i que s'inclouen en el llibret”, a més del cicle de teatre “A la Fresqueta” que s'estrena avui mateix a la Torre del Mar.
Zorío ha oferit més detalls sobre les visites, rutes i jornades organitzades des de l'àrea de Turisme. Així, ha anunciat que “durant els dimecres tant de juliol com d'agost tornaran a tindre lloc les visites al clot a partir de les sis de la vesprada, mentre que l'itinerari modernista es recorrerà tant demà mateix 2 de juliol com el 27 d'agost”. A més, la programació turística també inclou la Jornada de Portes Obertes amb guia del Museu Arqueològic que tindrà lloc aquest mateix diumenge, les dues visites nocturnes a la Borriana Històrica que es duran a terme els dies 9 de juliol i 13 d'agost, i la visita per conèixer els secrets del Port borrianenc que també es faran el 22 de juliol i el 5 d'agost.
Com a principals novetats, s'inclouen dues visites que es realitzaran amb bicicleta a distints punts de la ciutat. El 15 de juliol tindrà lloc la Ruta Cicloturística a través de la coneguda ruta de l'aigua, i el 24 de juliol serà el torn per a la visita ciclocultural que redescobrirà edificis i llocs emblemàtics durant el període de la Guerra Civil. Zorío ha tancat la presentació de les activitats i propostes recordant que també tindrà lloc “una jornada dedicada al patrimoni rural del terme municipal de Borriana centrant-se en els jaciments de Sant Gregori i Vinarragell i que arribarà el 20 d'agost”. L'experiència Immersiva en 360º que podran descobrir els borrianencs els dies 10 de juliol i 14 d'agost al passeig marítim servirà per tancar una programació cultural, esportiva, mediambiental, infantil i turística que apenes deixarà algun dia de descans per a tots aquells que s'animen a participar en qualsevol de les activitats.