Safont visita el Arenal Sound antes de su inicio

El recinte de concerts de l'Arenal Sound de Borriana, incrementa enguany la seua superfície en 10.000 m², però mantindrà el seu aforament en 60.000 persones per a augmentar el confort i la seguretat de les persones assistents, segons ha indicat l'alcaldessa, Maria Josep Safont; després de la seua visita al circuit prèvia a la inauguració del festival.

Safont ha visitat, al costat del regidor delegat per al Festival, Vicent Aparisi, els diferents recintes on se celebrarà l'Arenal Sound per a verificar la marxa dels preparatius i el funcionament dels preliminars i comprovar l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda de les zones i les novetats en les mesures de seguretat previstes en l'edició actual que se celebrarà del 30 de juliol al 4 d'agost.

Així, a més de l'increment de la superfície en el recinte de concerts, també han supervisat que enguany s'han separat les portes d'entrada i d'eixida per a “controlar millor el flux de persones i evitar en la mesura que siga possible aglomeracions”.

L'alcaldessa ha assegurat que l'equip de govern està treballant des de fa molt temps per a” minimitzar les molèsties als veïns i veïnes del municipi” i ha precisat que no hem d’oblidar que “es tracta de l'operatiu de seguretat més gran d'Espanya”, i per això, “volem tindre tots els caps lligats per a garantir la seguretat, tant de les persones com del trànsit al més prompte possible”.

Una de les principals preocupacions de l'equip de govern municipal durant la celebració de l'Arenal Sound és el tema de la mobilitat, ha manifestat Safont, però des de fa un parell d'anys s'ha percebut un “gran avanç, ja que els últims dos anys no hi ha hagut a penes problemes de desplaçament als poblats marítims”. Per aquest motiu, el dispositiu de trànsit “serà molt similar”, ha precisat.

Una altra novetat d’enguany en el festival, ha explicat, és la implementació per part de l'organització del festival d'un “nou sistema de recompte de persones tant per al recinte de concerts com per a les zones de descans”, a través de càmeres zenitals en què el punt de vista es troba perpendicular respecte al sòl i la imatge ofereix un camp de visió orientat de dalt a baix.

Aquest nou dispositiu ja ha sigut provat enguany en els festivals Viñarock i en les Arts, i permetrà conèixer en el centre de control quantes persones hi ha a cada moment en el recinte de concerts i en les àrees de descans.

A més, ha assenyalat que una altra novetat referida a la zona del Beach Club, és el canvi d'ubicació l'escenari per a allunyar-lo de la piscina i així “millorar el seu accés i trànsit en la zona”, i a més amplia la seua programació amb la incorporació de monòlegs i cinema d'estiu.

L'alcaldessa s'ha mostrat satisfeta amb el pla de millores que els impulsors del festival han presentat en matèria de seguretat en els dos últims anys dins de la proposta d'autoprotecció de la companyia”.

Entre elles, l'alcaldessa ha precisat “la millora de l perímetre en les zones de descans i també la major amplitud dels passadissos interiors, així com la delimitació de les zones per a distribuir millor la ubicació dels sounders”.

Enguany com ja es fa des de l'edició del 2017, també es tallarà la circulació en l'avinguda de la Mediterrània, “per la seguretat de totes les persones” i el vial serà de sentit únic, a partir de les 18h, i sense circulació a partir de les 23h i fins que finalitzen les diferents actuacions musicals.

Pel que fa als dispositius de les forces seguretat l'Ajuntament i el Govern mantindran les xifres de l’any passat que ja es van incrementar un 10% respecte al festival de 2017 i que es xifra en un total de 1.724 els serveis que s'inclouen en el dispositiu de seguretat per al festival

En concret participaran la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, Bombers, personal sanitari i vigilants privats, i 115 serveis de l'Agència Provincial de Protecció Civil.

Finalment, l'alcaldessa s'ha mostrat convençuda que un any més, “el civisme i el respecte seran els protagonistes al costat de la música i la diversió d'aquesta desena edició del festival”.