Presencia de Burriana en FITUR 2023
Burriana presente en FITUR 2023
  • - La delegació de la capital de la Plana Baixa promociona durant dos jornades els encants de la ciutat

  • - Una àmplia programació cultural, esportiva, gastronòmica, de festivals, de festes i d'oci per a cada dia de l'any que es complementa amb els atractius turístics naturals


Amb una variada i estimulant agenda els 365 dies de l'any, Borriana pretén “seduir els visitants i la conciutadania”. Així ho han manifestat els integrants de la delegació de la capital de la Plana Baixa en Fitur 2023, composta per la regidora de Turisme, Sara Molina; l'edil de Cultura, Vicent Granel, i el d'Esports i zona Marítima, Vicent Aparisi, i a la qual se li sumarà també demà dijous la Reina Fallera, Sílvia Navarro.

En la presentació aquesta vesprada de les propostes de Borriana, tant Molina com Granel i Aparisi, han posat en valor l'oferta que engloba “Borriana una mar de possibilitats”, que abasta tant el nivell cultural com esportiu, gastronòmic, de celebracions de festes i tradicions, de festivals musicals i d'arts i també d'oci.

Una àmplia i diversa oferta que se suma i es complementa amb els atractius naturals de la seua aroma i llum, de sol i platja i paratges, i també del patrimoni històric modernista, medieval, amb les troballes descobertes recentment d’època preromana, romana i medieval, en un entorn citrícola, per a poder vore’l, sentir-lo, olorar-lo i gaudir-ne tot l'any”, han assegurat.

La delegació de Borriana, present en Fitur hui i demà dijous 19 de gener dedicat a la Comunitat Valenciana, promociona els atractius de la capital de la Plana Baixa en el recinte d’Ifema a Madrid. Sobre aquest tema han explicat que l'objectiu és donar a conéixer al major nombre possible de persones “la nostra oferta turística basada en una mar de possibilitats durant tot l'any”.

Oferim –han indicat– un lloc en què tots els caps de setmana de l'any, fins i tot entre setmana, hi ha una cosa interessant a fer. Un destí cultural, en què veïns i visitants poden trobar cada cap de setmana alguna proposta estimulant”.

Així, l'aposta del municipi enguany, segons ha destacat Sara Molina, “se centra en les nombroses possibilitats que ofereix Borriana amb una completa agenda els 365 dies de l'any, tant cultural com esportiva, gastronòmica, de festes i tradicions, de festivals i d'oci”. Una oferta que se suma i es complementa amb “els atractius naturals i patrimonials. En definitiva, uns encants representatius que suposen un impuls més tant per al turisme com per a la dinamització cultural o econòmica de la nostra ciutat”.

Una oferta en què estan presents el patrimoni cultural, les platges, les falles, les festes tradicionals, l'oferta esportiva, la gastronomia, les possibilitats d'oci, la música, els esdeveniments esportius de nivell i els seus considerables recursos naturals repartits pel conjunt del terme municipal i que incorpora a més “el patrimoni rural amb alqueries envoltades de camps de tarongers”.

Entre els diferents actes de l'agenda d'enguany, Sara Molina ha destacat la celebració a finals d'abril de la primera Fira Modernista de Borriana, amb la qual es pretén donar a conéixer i promocionar el moviment artístic i cultural del Modernisme a Borriana i convertir la ciutat en referent d'aquest moviment.

També ha repassat altres propostes com les festes tradicionals de Sant Antoni, Sant Blai i la Misericòrdia; les Falles, les Creus de Maig i la Batalla de Flors, la Volta a les Ermites, el festival de l'estiu per excel·lència, l'Arenal Sound, i l'oferta pròpia d'un comerç local de proximitat i de gastronomia pròpia de qualitat, entre d’altres.

Entre l'oferta cultural, Granel ha posat en valor els més prestigiosos esdeveniments culturals gratuïts del municipi al voltant de la música i les arts, els minifestivals emac., Maig di Gras, El Cuc Teatre Infantil, La Llum i Sons Flamencs, a més d'actuacions, espectacles, exposicions d'alt nivell i cicles culturals com A la Fresqueta, a l'estiu.

Aparisi, per la seua part, ha posat l'accent en els grans esdeveniments esportius que acollirà la ciutat enguany, com la Vuelta Ciclista a Espanya i la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, però sense deixar de citar altres esdeveniments esportius com l’Infinitri Triatló Festival, la Marxa Cicloesportiva YouCanBurriana ChallengeBike de Vent i Ales, campionats en pista de ciclisme, de futbol base, de futnet o de pàdel, així com la pràctica i l’aprenentatge d'esports nàutics a l’Escola de la Mar com ara vela, caiac polo, surf i un llarg etcètera.