- Durant el matí se celebrarà la missa Major i a la vesprada la tradicional i multitudinària processó


La setmana d'activitats en honor a la Misericòrdia arriba demà a la jornada més solemne i emotiva dedicada a honorar la figura de la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia, en què els actes taurins i festius passen a un segon pla, per a donar protagonisme a la devoció i als actes religiosos.

Una devoció per la mare de Déu de la Misericòrdia que es remunta almenys al segle XV, època en què estan datats els gojos a la Mare de Déu amb què Borriana honra la seua patrona, des de fa segles, a la capital de la Plana Baixa. La imatge és una reproducció de l'original que es va destruir l’any 1936 que era d'època gòtica decorada amb estil oriental-bizantí.

A partir de les onze del matí se celebrarà a la basílica d'El Salvador la missa Major en què participarà bona part de la corporació municipal, les Reines Falleres, Sandra Candau i Ana Giménez, acompanyades per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i els principals responsables dels cossos de Policia Local i Guàrdia Civil.

Després de l'ofici, els representants municipals i les Reines Falleres, des de la porta de l'Ajuntament amb el públic en general podran gaudir de l’encesa de carcasses com a anunci a tota la població del dia de la patrona. Posteriorment, tindrà lloc el vi d'honor oferit per les Dames de la Misericòrdia en la seu social de la Caixa Rural de Borriana.

A la vesprada, després d'una segona missa a les 19.30 hores en honor a la Misericòrdia, tornarà a recórrer els carrers de la ciutat la tradicional i emotiva processó, l'acte més multitudinari de la jornada que congrega els veïns i veïnes que ixen als carrers per a acompanyar la seua patrona en processó i on l'Associació de Portadors dels Patrons són els encarregats de portar al muscle la patrona pels principals carrers de la localitat.

Amb l’eixida des de la plaça Major, la processó continuarà fins a la Puríssima, Sant Xotxim, Sant Vicent, el Pla, Barranquet, i tornada a l'església Major, des del Pla de Sant Blai. La corporació municipal, les Reines Falleres, algunes penyes, les falles i, sobretot, les persones devotes de la Mare de Déu acompanyaran la imatge de la Misericòrdia en el recorregut processional.

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha manifestat que el dia de la Misericòrdia és per a molts i moltes borrianenques “la jornada més especial de les festes patronals, ja que retem homenatge a la patrona i podem agrair que de moment no s'han produït incidents rellevants durant els dies que portem de celebracions i tot s'està desenvolupant amb normalitat”, i ha afegit que “esperem que tant el dia de la nostra patrona com la resta de jornades fins al diumenge seguisquen amb la mateixa tònica de participació i civisme per part de tota la ciutadania”.