- Amb aquest acte previst per a demà divendres 9 de setembre, les festes de la Misericòrdia 2022 encaren la recta final


La tradicional Festa dels Paelles de la Misericòrdia a Borriana tornarà a congregar a més de mil de persones a la plaça la Fira, després de tres anys sense poder celebrar-se, 2019 per pluges fortes i 2020 i 2021 per la pandèmia. Un acte popular i multitudinari amb el qual s'encara la recta final de les festes patronals.

Així, al voltant de 50 penyes i veïns i veïnes de la localitat començaran a preparar l'arròs de les tradicionals paelles fetes amb llenya que proporciona l'Ajuntament cap a les 8 i mitja de la vesprada en la ronda Poeta Calçada, i cap a les 10 de la nit es reuniran a l’entorn de les taules preparades pel consistori en la plaça la Fira per a més de 1.200 persones per al sopar popular. Encara que, en són moltes les penyes i col·lectius festius que elaboren les seues paelles i sopen als seus casals.

En aquest acte, un dels més multitudinaris i participatius de les festes de la Misericòrdia, també participaran l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de festes, Lluïsa Monferrer, l'equip de govern, altres representants de la corporació municipal, així com les reines falleres de Borriana, Sandra Candau i Ana Giménez, i la bellea del foc d'Alacant.

També hi haurà jocs infantils i animació per als més xicotets amb l'actuació del duo Twins i, a continuació, al voltant de la una de la matinada, l'orquestra Mònaco.

Prèviament, el mateix divendres a les 18h, està prevista una nova sessió del Borriana Sona a la plaça la Mercè amb l'actuació de grups locals, en aquesta ocasió pujarà a l'escenari el rock de Black London, el cantant, guitarrista i compositor de música rock Juanma García, el pop de Tatiana Javaloyes i The Handsomes Wagon.

A més, a les 17 hores s'inaugurarà l'exposició de la XIII edició de les Minifalles Infantils al Centre Municipal de Cultura la Mercè. Una mostra que es podrà visitar i triar la millor minifalla des del dia 9 i fins al 16 de setembre en l'horari del CMC la Mercè. També continuaran les activitats infantils a la plaça la Mercè en horari de 18.30h a 21h.

Així mateix, com la majoria de les vesprades de la setmana de la Misericòrdia, els festejos taurins començaran aquest divendres a les 18 hores amb dos bous per la vila i, posteriorment, exhibició de vaques.

A banda, a les 20 hores obrirà novament el Punt Violeta al costat del mercat municipal enfront de la Mercè, que estarà obert fins a les 22 hores, organitzat per l'Ajuntament amb la col·laboració del Consell de la Joventut de Borriana. 

Paral·lelament, les penyes i organitzacions festives tenen prevists nombrosos actes festius que conformen una àmplia varietat d'oferta festiva per a la jornada del divendres 7 de setembre.