• La programació de les festes patronals es pot consultar en la pàgina web i adquirir pròximament en format físic

 

 Borriana tornarà a celebrar, amb plenitud, les seues festes patronals en honor a la verge de la Misericòrdia, després de dos anys de celebracions condicionades per la incertesa de la situació sanitària. El consistori ha publicat la programació per a aquest 2022 en format digital en la pàgina web i els borrianencs ho podran adquirir pròximament en format físic.

El programa consta d'11 dies plens d'espectacles musicals, activitats populars, culturals i una gran oferta taurina, entre altres. A més del retorn dels tradicionals actes de celebració en honor de la Patrona amb els actes religiosos del dia 8, la missa en el seu honor en la basílica d'El Salvador, i la processó. Tampoc faltarà la Festa de les Paelles, la Batalla de Flors, El mesó de les Festes, els concerts en directe, els festivals Borriana Sona i Seu-Te, les sessions de DJs, els tastos gastronòmics, la desfilada de fanalets, i activitats esportives i per a les persones majors, i moltes més que completaran l'oferta dels festejos.

En aquest sentit, la regidora de festes, Lluïsa Monferrer, ha destacat: “Per fi podem tornar als carrers per a celebrar les nostres festes de la Verge de la Misericòrdia”. “Després de dos anys d'incertesa a causa de la pandèmia, hem de tornar a festejar, com tots els anys i com sempre hem volgut, nostres esperades festes patronals amb una marcada aposta pels grups i disyoqueis locals.”, ha afegit.

Programació

L'Ajuntament ha organitzat dos concerts gratuïts amb La Fúmiga, grup de música valencià l'estil de la qual mescla influències de la música banda i de l'alternativa, i Efecte Corredor, grup canari que combina sons diferents com el rock, pop, funk i la música llatina, els dies diumenge 4 i dimecres 7 de setembre respectivament a les 23h en la plaça Iturbi, reconvertida en el recinte de concerts durant les festes.

A més, el Festival Borriana Sona 2022 congregarà en la seua segona edició una àmplia representació del panorama musical burrianense, amb fins a 17 grups i solistes musicals locals, que realitzaran concerts gratuïts durant 4 dies.

D'altra banda, el festival d'arts escèniques Seu-Te repetirà per tercer any consecutiu en el municipi, tornant a omplir els carrers de teatre i dansa amb obres de companyies locals i de la Comunitat Valenciana. Els espectacles, gratuïts es desenvoluparan el dilluns 5, dimarts 6 i dimecres 7 de setembre amb dos espectacles cada dia.

Els festejos taurins disposaran de set dies de bous, entre el 3 i el 10 de setembre, concretament 18 bous de famoses ramaderies com Osborne, Miura, Font Ymbro o Lagunajanda, sis d'ells aportats per l'Ajuntament i la resta pels col·lectius taurins el Bou, l´Alternativa, Penya de Penyes, Jóvens del Bou, els Braus, els Bourrianeres, El bou és això de menys, Va de Bous, Satine o el Tercio.

Lluïsa Monferrer ha volgut agrair la cooperació a les entitats taurines de Borriana en l'organització per a celebrar les festes en honor a la patrona de la ciutat, i ha destacat que “gràcies a l'esforç i la col·laboració conjunta entre penyes i Ajuntament enguany es pot comptar amb 7 dies de festejos taurins i amb prop de 20 bous, després de dos anys en què no va poder celebrar-se el tradicional Bou per la vila”.

A més, també s'organitzaran espectacles de vaquetes, vaquetes enfundades, tancaments de bous i de bous embolats, en els quals participaran 6 ramaderies d'animals autòctons que amenitzaran cada dia de la setmana taurina d'enguany.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


v