Al llarg de la setmana de festes patronals, s'efectuaran diversos homenatges al que va ser, és i serà una llegenda en els bous al carrer

 Borriana està a punt de començar la seua, tan esperada, setmana taurina. Després de 2 anys sense poder celebrar-la, amb normalitat, a causa de la pandèmia. L'ambient taurí torna als carrers amb més força que mai i ho fa pensant en el que sempre serà una figura respectada i admirada en el món dels bous. El rodaor d'època i embolador Borrianense, Juan Vicente Montón `Maraya’.

L'Ajuntament i la Federació Taurina de Borriana s'han unit per a recordar a aquesta figura local a través de diversos actes entre els quals es troba una exposició fotogràfica sobre l'extensa carrera del rodaor. La mostra consta de 30 fotografies que fan un repàs a la vida de l'històric taurí des que va entrar en a l'art d´embolar amb la quadrilla de Pepe Badía d'Onda, passant per boniques imatges de l'antiga vila en la Mercè i altres grans moments inoblidables de la gran figura taurina de la província.

En aquest sentit, la tinenta d'alcalde i regidora de joventut i festes, Maria Lluïsa Monferrer Aguilella, ha volgut destacar: “La figura de Maraya és un orgull per a la tradició taurina de Borriana i és per això que hem volgut col·laborar amb la Federació Taurina de Borriana en aquest sentit homenatge”.

L'exposició s'inaugurarà el dimecres 31 d'agost a les 19.30h en el Casino de la Falla Centre Espanya on podrà visitar-se fins al 10 de setembre en horari de 10 a 13h i de 17.30 a 20h

Altres actes

A més de l'exposició, s'ha previst realitzar un un minut de silenci a l'inici del primer bou de les festes patronals, el dissabte 3 de setembre, i a la nit abans de la embolada, un preciós i sentit homenatge en el qual participarà l'artista local Juan Poré i la pirotècnica Reyes Martí.

Així mateix, també s'ha organitzat en la vila per al dimecres 7 de setembre, una activitat per a xiquets que es denominarà ‘Maraya Chiqui’ i en la qual es trauran a la vila a les 22.30h, 3 carretons perquè els més xicotets puguen divertir-se i recordar al gran rodaor.

Aquests actes s'inclouen en la programació de les festes patronals de la Misericòrdia que tindrà lloc a Borriana entre el 2 i l'11 de setembre.