• L'Ajuntament de Borriana i les penyes taurines han presentat el cartell dels festejos taurins del Bou per la vila

  • Enguany retran homenatge a Juan Vicente Montón “Maraia”, figura local rellevant del món del bou, rodaor d'època i embolador de Borriana

 

 L'Ajuntament de Borriana i les penyes taurines han presentat el cartell dels festejos taurins del Bou per la vila que viurà la població durant les festes de la Misericòrdia 2022, previstes del 2 a l'11 de setembre, després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia.

Una setmana taurina que enguany estarà dedicada amb caràcter especial a Juan Vicente Montón “Maraia”, rodaor d'època i embolador de Borriana, en la qual s'ha programat conjuntament amb la Federació Taurina de Borriana diversos actes per a recordar aquesta figura local tan rellevant en el món del bou. Els actes comptaran amb un emotiu homenatge que es realitzarà a la plaça Major abans del primer bou embolat de les festes.

Els festejos disposaran de set dies de bous braus, entre el 3 i el 10 de setembre, concretament 18 bous de ramaderies famoses com ara Osborne, Miura, Fuente Ymbro o Lagunajanda, sis dels quals seran aportats per l'Ajuntament i la resta pels col·lectius taurins el Bou, l´Alternativa, Penya de Penyes, Jóvens del Bou, els Braus, les Bourrianeres, El bou és lo de menos, Va de Bous, Satine o el Tercio.

A més, també s'organitzaran espectacles de vaques braves, vaques enfundades, entrades de bous i de bous embolats en què participaran 6 ramaderies d’animals autòctons que amenitzaran cada dia de la setmana taurina d'enguany.

Durant les festes es preveu la realització de tres entrades de bous que partiran des del carrer la Misericòrdia i realitzaran el recorregut pel carrer del Barranquet fins a la vila del bou, amb bous de Germán Vidal, ramaderia triomfadora del Concurs Provincial de Ramaderies celebrat en el recinte taurí de les festes de l’any passat, que s'encarregarà d'inaugurar la setmana amb una entrada de bous el dissabte 3 de setembre.

Mentre que la ramaderia de la Espuela farà l’entrada amb els seus bous embolats la nit del dilluns 5, i els animals dels germans Infantes faran la seua entrada el matí de l'últim dissabte, dia 10.

Els actes taurins de la Misericòrdia 2022 començaran en la vila del bou el dissabte 3 de setembre a la vesprada amb un bou a càrrec de la Comissió de Festes, bous de la Penya El bou és lo de menos i bou embolat a càrrec de la Comissió de Festes. Continuaran el diumenge 4 amb bous a càrrec de les penyes el Bou i els Braus, i a la nit de la Comissió de Festes; el dilluns 5, de la Comissió de Festes; el dimarts 6, de la Penya de Penyes i de l’Alternativa; el dimecres 7, del Tercio i de les Bourrianeres; el divendres 9 seran de Jóvens del Bou i de Va de Bous. Finalment, el dissabte 10 es tancaran els festejos taurins amb bous a la vesprada a càrrec de la Comissió de Festes i Satine, i a la nit de la Comissió de Festes.

Lluïsa Monferrer ha volgut agrair la cooperació a les entitats taurines de Borriana en l'organització per a celebrar les festes en honor a la patrona de la ciutat, i ha destacat que “gràcies a l'esforç i a la col·laboració conjunta entre penyes i Ajuntament enguany podem comptar amb 7 dies de festejos taurins i amb prop de 20 bous, després de dos anys en què no va poder celebrar-se el tradicional Bou per la vila”.

Cadafals i escales

Per una altra banda, tant la regidora de Festes com les penyes taurines han manifestat la conveniència que després de dos anys sense utilitzar els elements estructurals, cadafals, “siguen revisats amb anterioritat a la seua instal·lació pels seus propietaris per a reparar i condicionar possibles deficiències”.

Cal recordar que la plantà de cadafals, s'ha fixat per al dia 30 d'agost, a partir de les 18h, i hauran d'estar muntats en el lloc corresponent abans de les 23.59h, mentre que per a les escales la instal·lació serà el dia 1 de setembre a les 19h.

Finalment, el desmuntatge de cadafals i escales serà en els dos casos el dia 10 de setembre en acabar el bou de la nit. Per raons de seguretat, queda totalment prohibit desmuntar cap element del cadafal fins que no es done per acabat l'últim bou de la nit amb el coet final.