Las fallas 2022 en los coles de Burriana
  • La Reina Fallera Infantil, Ana Giménez, la seua Cort d'Honor i les Dames de la Ciutat infantils visitaran demà dimarts els centres educatius de la ciutat on se celebra l'inici de les Falles de forma especial

La Reina Fallera Infantil, Ana Giménez, la seua Cort d'Honor i les Dames de la Ciutat infantils acompanyades per la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, i representants de la Junta Local Fallera, visitaran demà dimarts de 9h a 13h els centres educatius de la ciutat, on se celebra l'inici de les Falles de forma especial, i ho faran en el Trenet Faller que recorrerà els diferents centres educatius de Borriana.

Amb el dia de la plantà, que marca l'inici de cinc dies de frenètica activitat, torna la tradició de la visita als centres educatius, en la qual s'aprofita perquè siguen els xiquets, xiquetes i joves estudiants els qui centren el protagonisme durant el matí.

Les visites se succeiran i la representació fallera fins i tot visitarà l'escoleta infantil Príncep Felip, on els i les més xicotetes de la ciutat els rebran amb emoció. Cadascun dels centres educatius rebrà també el reconeixement al treball que durant el curs realitzen per a continuar amb la tradició fallera al municipi.

La regidora de Falles ha manifestat que dins de la setmana festiva, la visita als centres és “un dia molt especial per als xiquets i xiquetes de Borriana, i només en vore les cares d'il·lusió i com viuen la festa de les falles, tenim clar que el futur de la festa a la nostra ciutat està més que assegurat”.

A més, ha volgut “agrair el treball als equips directius dels centres educatius, al professorat i al mateix alumnat perquè fan un gran treball per a continuar donant a conèixer les Falles entre els xiquets i xiquetes de Borriana, a més de fer encara més gran la nostra festa josefina”.

Amb aquesta activitat les Falles agafen impuls per a la setmana que comença, en un dimarts que estarà protagonitzat per la plantà oficial vespertina dels 18 monuments fallers per tota la ciutat.

L'endemà, dimecres 16 a les 18 hores, s’entregaran els premis a les millors falles, que seran visitades per les reines. En aquesta ocasió, les diferents comissions aniran acostant-se fins a la plaça Major per a arreplegar els banderins.