Amb el Pregó i la Crida, les Falles de Sant Josep de la “recuperació” ja han començat oficialment


Borriana ha anunciat les seues festes en honor a Sant Josep per a enguany 2022 amb el Pregó i la Crida, que obrin de forma oficial un mes sencer dedicat a les festes de les falles i suposen el preludi de la setmana de festes més important de Borriana, quan els monuments fallers inunden els carrers de la ciutat i la tradició i la festa tornen a donar-se la mà en la capital de la Plana Baixa.

Des de les sis de la vesprada, la comitiva oficial, amb la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, al capdavant, s’han dirigit a les cases de les Reines Falleres, Sandra Candau i Ana Giménez, que s’han incorporat a la comitiva i, posteriorment, cadascuna de les 18 agrupacions falleres de la ciutat s’ha sumat a la desfilada que ha confluït finalment en la plaça Major per a realitzar la Crida des de la balconada de l'Ajuntament.

Com mana la tradició, el pregoner, Toni Gil, ha cridat a la participació i a viure de forma ben intensa la festa de les falles. El Pregó ha recorregut gran part dels carrers de la ciutat i, a poc a poc, ha incorporat les representants de cadascuna de les agrupacions falleres, amb parada i lectura del pregó, que enguany s’ha fet en els carrers dels domicilis de les Reines Falleres i en els emplaçaments de les falles Societat Club 53, la Vila, Cardenal Tarancon i Barri la Ravalera.

Finalment, s'han dirigit a la plaça Major on el pregoner ha llegit per última vegada el pregó i des del balcó de l'Ajuntament s'ha realitzat la Crida, amb l’anunci de les Reines Falleres, que una vegada més han convidat els veïns i veïnes de Borriana i a tota persona que ens visite i que desitge viure unes festes úniques com les Falles.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha animat també tota la ciutadania “que participe intensament de les festes de la recuperació” i que les celebracions discórreguen “de forma cívica i intensa”, perquè les Falles de 2022 “queden sempre gravades per al record”.

Enguany, la Crida ha estat acompanyada d'un joc de llums i música sobre la façana de l'Ajuntament i un espectacle pirotècnic, per a donar la benvinguda a les Falles de 2022.

El castell de focs artificials ha tornat a posar, un any més, el punt final als actes del Pregó i la Crida. El pròxim cap de setmana, 4 i 5 de març, es reprendrà l'activitat fallera amb les dos Cavalcades del Ninot que se celebraran novament amb normalitat pels carrers de la ciutat.