El domingo 27 de febrero el Pregó y la Crida 2022
  • Des de les sis de la vesprada, el pregoner de 2022, Toni Gil, llegirà el Pregó en diferents emplaçaments i amb la Crida de les Reines Falleres des del balcó de l'Ajuntament finalitzarà la jornada festiva


El Pregó i la Crida, que se celebraran diumenge que ve 27 de febrer a les 18h pels carrers de la ciutat i a les 20.15h des del balcó de l'Ajuntament, anunciaran de forma oficial l'inici de les festes josefinas 2022 en la capital de la Plana Baixa.

Des de les sis de la vesprada, el pregoner d'enguany, Toni Gil, llegirà el Pregó pels carrers de Borriana. En primer lloc, ho farà davant del domicili de les Reines Falleres de Borriana i, després, en els emplaçaments seleccionats de diferents falles del municipi.

En primer emplaçament de falla des d’on es farà la lectura del pregó serà el de la falla Societat Club 53 per a, posteriorment, repetir la lectura del pregó d'inici de les festes en els llocs on es planten les falles de la Vila, Cardenal Tarancon i Barri la Ravalera. En tots aquests llocs s'arreplegarà les representants de cadascuna de les agrupacions falleres, que s'uniran a la comitiva per a finalitzar el recorregut a la plaça Major de la ciutat.

Allí, el pregoner llegirà per última vegada el pregó i, a continuació, les Reines Falleres, Sandra Candau i Ana Giménez, faran la Crida que tancarà l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, amb la invitació a la ciutadania a gaudir dels dies tan especials que arribaran durant el mes que ve a la ciutat. Finalment, hi haurà un castell de focs d’artifici.