Entrega de  los premios a los ninots indultats 2022
Premios Ninots indultats 2022
  • La sala d'exposicions del CMC la Mercè de Borriana exposa des d'avui, i fins al 14 de març, els ninots presentats per les 18 agrupacions falleres


Els ninots de les falles del Barri València i del Barri la Mercé de Borriana, en les categories major i infantil, respectivament, no sucumbiran al foc en la nit de Sant Josep, en haver sigut triats com els ninots indultats d'enguany.

La sala d'exposicions del CMC la Mercè exposa des d'avui, i fins al 14 de març, les figures triades per les 18 agrupacions falleres per a optar a ser indultades de la crema.

Amb una sala d'exposicions plena de persones de gom a gom, les Reines Falleres, Sandra Candau i Ana Giménez, al costat de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles, Sara Molina, han fet pública la decisió del jurat i han lliurat els banderins acreditatius dels ninots que enguany se salvaran de la crema del 19 de març.

La Reina Infantil, Ana Giménez, ha obert el sobre amb el guanyador del“Ninot Indultat” que pertany al monument infantil de la falla del Barri la Mercè. L'alcaldessa i la regidora de Festes han estat les primeres a felicitar els representants d'aquesta falla, que també han rebut un premi econòmic patrocinat per Knauff Industries.

A continuació, la màxima representant de les falles de Borriana, la Reina Fallera 2022, Elena Pastor, ha obert el sobre en què s'indicava el nom de la falla guanyadora del “Ninot Indultat” de 2022. Després d'una primera visita en la qual ha repassat tots i cadascun dels ninots que optaven a ser indultats, Sandra Candau ha donat a conèixer que el ninot indultat elegit en la votació corresponia a la Dalla Barri València, que també han rebut un premi econòmic patrocinat per Talleres Oliver.

A partir d'ara, el conjunt de ninots presentat per les 18 agrupacions falleres de Borriana continuarà exposat amb els premiats a la Mercè perquè, com ha recordat l'alcaldessa, “tots els veïns i veïnes de Borriana puguen visitar una exposició que reflecteix a la perfecció el laboriós i artístic treball dels mestres fallers, així com l'esforç que cada any fan les 18 falles de la nostra ciutat per continuar presentant extraordinàries peces a aquesta exposició del Ninot”.