Borriana es prepara per a rebre l'arribada dels Reis Mags d'Orient la vesprada del 5 de gener. Els Reis arribaran en vaixell i desembarcaran al port per a posteriorment desfilar en la tradicional cavalcada des de la plaça de la Generalitat.

Diumenge a les 16 hores, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar faran l’entrada en vaixell per la zona de la llotja de Borriana, al moll de càrrega, per poder descarregar totes els joguets i regals que els més menuts del municipi van demanar als Reis a través de les seues respectives cartes.

La zona de concerts de l'Arenal Sound quedarà habilitada com a pàrquing de vehicles per a totes les persones que vulguen desplaçar-se amb els xiquets i les xiquetes per a rebre els Reis Mags d'Orient al Port de Borriana.

Més tard, a les 18 hores, com és habitual, començarà la tradicional cavalcada que compta amb 6 carrosses distribuïdes en el Naixement, l'animació infantil, el Patge Reial i 3 carrosses més per ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar, respectivament, les quals aconseguiran endolcir els carrers amb un total de 750 kg de caramels.

Aquest any la cavalcada s'iniciarà des de la avinguda Jaume I, continuarà pel carrer Almesies, plaça de la Generalitat, carrer l'Escorredor, carrer del Raval i plaça del Pla, fins a arribar, finalment, a la plaça Major on els Reis d’Orient baixaran de les seues carrosses i accediran a l'Ajuntament per a, des del balcó principal, rebre de mans de l'alcaldessa, Maria Josep Safont, les claus de la ciutat que els permetrà accedir a totes les cases de Borriana durant tota la nit i matinada, allà on cada xiquet i xiqueta hi haja demanat el seu regal.