• - Destinat al patrullatge de la zona rural del terme municipal i com a recurs policial per a poder arribar a les zones més inaccessibles, especialment durant els episodis de pluges

 

- L'alcaldessa de Borriana i regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Josep Safont, juntament amb els responsables de la Policia Local han presentat aquest matí l’últim vehicle a incorporar-se al parc mòbil de la policia, per a ser destinat al patrullatge de la zona rural del terme municipal.

Es tracta d'un vehicle tipus pick up amb tracció integral i unes excel·lents capacitats tot terreny. Concretament, és el conegut model Hilux de la marca japonesa Toyota, amb el corresponent equipament policial de llums de prioritat, llanternes, extintor, equip de transmissions.

Compta, a més, amb un vagó de càrrega per a poder transportar adequadament senyals, tanques, cons, balises i altres elements de senyalització viària, preparat per a l'accés a parcs, zones complicades i actuacions com a conseqüència de les inundacions. L'adquisició del vehicle per part de l'Ajuntament s'ha dut a terme mitjançant la corresponent licitació en la modalitat de rènting per un termini de 4 anys.

Aquest nou vehicle s'incorpora al parc mòbil per a ser destinat al patrullatge de la zona rural del terme municipal per part de la Guarderia Rural i, també, com a recurs policial per a poder arribar a les zones més inaccessibles, especialment durant els episodis de pluges, ja que permetrà accedir a tota classe de terreny i facilitar l'actuació en cas de grans inclemències meteorològiques, i així portar els agents allà on se'ls requerisca encara que les condicions siguen adverses.

Segons ha explicat l'alcaldessa de Borriana, la Policia Local sol·licitava un vehicle d'aquestes característiques per al compliment del seu servei, i aquesta nova adquisició suposa “un notable reforç dels mitjans materials del cos policial i milloren les ferramentes a disposició dels agents per a realitzar amb major seguretat el seu treball, per la qual cosa el servei a la ciutadania es vorà beneficiat.

El cap de la Policia Local, Raúl Amat, ha manifestat que era necessari un vehicle de grans prestacions per a “cobrir de manera eficient la assistència en cas d'emergències i catàstrofes naturals”. Les possibles situacions d'alerta que es poden produir per causes meteorològiques “fan necessari disposar de vehicles versàtils per a cobrir serveis ordinaris o d'emergència".

Per a la Policia Local, les característiques tècniques d'aquest tot terreny, amb tracció 4x4 amb reductora, bloqueig de diferencial i la notable altura lliure del vehicle, el converteixen en “un important aliat dels agents en els moments i condicions més exigents”.

Sobre aquest tema, tant Maria Josep Safont com el cap de la Policia Local han subratllat que es tracta de continuar millorant els mitjans per a vetlar per la seguretat de la ciutadania, “gràcies a aquest equipament, els agents de la Policia Local disposen de millors ferramentes per a desenvolupar amb major seguretat la seua funció", han argumentat, perquè “és important tant per a la ciutadania com per als agents, que fan un importantíssim paper, perquè puguen exercir la seua funció de la millor manera possible, especialment en circumstàncies adverses”. Finalment, Raúl Amat ha agraït al govern municipal que "prioritzen les inversions en matèria de seguretat”.