- La Policia Local ha celebrat avui el dia del seu patró, Sant Miquel Arcàngel, amb un acte institucional en què s'ha reconegut la labor diària del cos i s'ha realitzat el lliurament de distincions


La Policia Local de Borriana ha viscut el seu dia gran amb l'acte institucional que ha tingut lloc a la plaça Major de Borriana amb la celebració de la festivitat de Sant Miquel Arcàngel, patró de la Policia Local i de la Guarderia Rural de la ciutat. En l'acte s'ha reconegut la labor diària de la Policia Local i s'ha fet el lliurament de distincions individuals per les actuacions especials.

L'alcaldessa i regidora delegada de Seguretat, Maria Josep Safont, i el comissari cap del la Policia Local, Francisco Javier Catalán, han passat revista aquest matí a la mateixa plaça Major a la formació composta pels i per les agents que conformen el cos de la Policia Local, juntament amb la Guarderia Rural, com a homenatge conjunt al treball realitzat durant l'últim any. Després de passar revista, han entregat els reconeixements.

Així, s'han lliurat distincions a l'agent Juan Francisco Simó Sospedra que ha complit 25 anys de servei amb una trajectòria professional excepcional i sense que consten antecedents desfavorables en el seu expedient personal, al qual s’ha proposat per a la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc per part de la Generalitat Valenciana.

Així mateix, se li ha fet lliurament d'una mètopa commemorativa a l'intendent de la Policia Local de Borriana, Raúl Amat Archela, com a reconeixement per la distinció de la Condecoració de Plata de la Generalitat Valenciana rebuda al juny per la seua trajectòria professional, col·laboració i servei amb aquesta unitat.

Igualment, s'ha lliurat una mètopa commemorativa al capità de la Guàrdia Civil, Rafael Pérez Moreno, també com a reconeixement a la seua trajectòria i la concessió de la distinció de la Condecoració de Plata de la Generalitat Valenciana. El capità ha prestat servei gran part de la seua carrera professional com a tinent, comandant de la caserna de la Guàrdia Civil a Borriana, i en els seus anys de servei ha tingut una estreta relació amb la Policia Local del municipi.

A més, en l'acte també s'ha reconegut públicament amb la distinció de Ciutadà Exemplar a Càritas interparroquial, per a ressaltar el treball que desenvolupa una entitat tan apegada a Borriana en l'assistència a les persones més necessitades.

De la mateixa manera, s'ha lliurat la distinció com a Ciutadà Exemplar a títol individual al veí Vicente Alfredo Garí de Alba pel mèrit demostrat davant les circumstàncies en trobar-se una quantitat de diners en efectiu que ascendia a 150 euros en el dispensador de bitllets d'una entitat bancària, i lliurar-la a la Policia Local, els quals després de les comprovacions corresponents, van poder lliurar els diners al titular que va voler agrair personalment l'actuació.

En la seua intervenció, l'alcaldessa s'ha sumat a l'agraïment públic de totes les persones que ha reconegut la Policia Local enguany i ha destacat “la concurrència de valors com el treball, la professionalitat, l'altruisme, la dedicació i lliurament en benefici de la comunitat, els quals resulten tan lloables en la societat actual”.

Igualment, Safont ha agraït a la Policia Local el seu “esforç, implicació i treball diari” i, particularment, s'ha referit a “la labor que desenvolupa en situacions especials”, per la qual cosa “només podem agrair-los el seu treball i fer-ho extensiu a la resta de cossos i forces amb els quals treballa conjuntament”, i els han encoratjat a continuar treballant en aquesta línia.

L'alcaldessa ha qualificat la Policia Local d'un cos “modern, eficaç i amb vocació de servei”, els ha reconegut la seua “tenacitat per estar al dia en molts aspectes i la seua gran labor de servei en matèria de prevenció i seguretat per als veïns i veïnes de la nostra ciutat”.

Finalment, ha tingut paraules emotives de comiat per al Cap de la Policia Local de Borriana, Francisco Javier Catalán, que a partir del pròxim 1 d'octubre deixa el seu lloc per a assumir el comandament de la coordinació general a Castelló, li ha manifestat la seua satisfacció per el “magnífic treball desenvolupat en el municipi durant els 15 anys que ha exercit la seua professió a la nostra ciutat”, li ha desitjat “molta sort en el seu nou destí i els seus reptes professionals”, al mateix temps que li ha assegurat que a Borriana “sempre tindrà la seua casa”.

A l'acte han assistit representants municipals de la corporació, els responsables de la Guàrdia Civil a Borriana, responsables d'altres cossos i forces de seguretat de l'Estat i les Reines Falleres de Borriana, Sandra Candau i Ana Giménez.