- El dispositiu especial de mobilitat serà els dies 29, 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, a fi de garantir que el desplaçament de les persones al Cementeri Municipal siga el més segur possible


La Policia Local de Borriana ha establert un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu de la festivitat de Tots Sants, així com per als dies previs, concretament els dies 29, 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, amb l'objectiu d'afavorir la mobilitat i preservar la seguretat de les persones que acudisquen al cementeri, segons ha avançat l'alcaldessa i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont.

Tenint en compte la previsió sobre l'afluència de visitants al cementeri, s'iniciarà l'operatiu el dia 31 d'octubre amb un reforç de vigilància policial de trànsit, així com també durant el cap de setmana previ, dispositiu que culminarà el dia 1 de novembre amb el desplegament d'efectius en els accessos al cementeri.

Safont ha explicat que per al dia principal de l'operatiu es comptarà amb la col·laboració de l'Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil i s'establirà per part de l'Ajuntament un servei preventiu sanitari consistent en un ambulància, que estarà operativa el dilluns 31 i el mateix dia 1 des de les 8h fins a les 18h, coincidint amb l'horari del cementeri.

Quant a l’accés a Borriana per la glorieta situada en la CV-18 i l'avinguda d’Almassora, es tancarà al trànsit rodat de vehicles l'1 de novembre des de les 10 hores fins al tancament del cementeri, i s'habilitarà un únic sentit de circulació (població-cementeri) en l'avinguda Almassora, establint-se l'avinguda de Vila-real com a via d'accés a la població.

Aquests talls de trànsit en els accessos des de la CV-18 podran repetir-se durant la setmana en atenció al volum de circulació existent en la zona. Així mateix, hi haurà regulació del trànsit amb agents en l'avinguda Setze de Juliol, plaça de la Fira i accessos al cementeri i zones d'estacionament.

En relació a l'aparcament, igual que en anys anteriors, s'habilitarà el solar contigu al vial d'accés al cementeri des de l'avinguda d’Almassora com a aparcament addicional, per tal d’augmentar la capacitat d'estacionament.

Així mateix, quedarà prohibit l'estacionament enfront de les portes d'entrada del cementeri i al costat de les oficines, així com en els marges de la calçada en l'avinguda d’Almassora. A més, s'establiran punts fixos de control del trànsit el 31 d'octubre i l’1 de novembre en tot el trajecte cap al cementeri.

D'altra banda, al costat de la zona d'oficines del cementeri s'habilitarà un espai reservat com a parada de taxis, estacionament reservat a persones amb mobilitat reduïda, així com l'esmentada ambulància per a atendre possibles incidències. Igualment, s'establirà una vigilància especial per a evitar la comissió d'actes vandàlics al cementeri i pels voltants durant el dia 1 i els dies anteriors.

Finalment, l'alcaldessa ha posat l'accent en les recomanacions de la Policia Local d'acudir a peu, sempre que siga possible, utilitzant l'itinerari regulat pels agents i evitar, en la mesura de les nostres possibilitats, l'ús de vehicles.