Resultados campaña especial PLB sobre el uso del Cinturón de Seguridad y Sistemas de Retención Infantil (SRI), abril 2022
  • En la campanya especial realitzada entre els dies 4 i 10 d'abril amb diferents punts de verificació en vies de competència municipal


La Policia Local de Borriana va formular 28 denúncies entre el 4 i 10 d'abril per no usar el cinturó de seguretat, després de controlar un total de 1.683 vehicles en la campanya especial sobre l'ús del Cinturó de Seguretat i Sistemes de Retenció Infantil (SRI) en el municipi, en compliment de la programació de les Campanyes i Operacions de Vigilància i Control per a l'any 2022 duta a terme per la Direcció General de Trànsit (DGT).

Segons es desprèn dels resultats d'aquesta campanya, entre el 4 i el 10 d'abril es van controlar un total de 1.683 vehicles, entre els quals es van formular 28 denúncies per infracció al Reglament General de Circulació, per no usar el cinturó de seguretat.

D'aquestes infraccions, 19 les van cometre les persones que conduïen el vehicle i 9 van ser persones acompanyants. En conseqüència, dels 1.683 vehicles controlats, n’han sigut denunciats un 1,66%. Durant la campanya es van establir diferents punts de verificació en vies de competència municipal, tant en el nucli urbà com en el terme municipal.

A més d'aquestes infraccions, durant els controls s'han denunciat altres conductes il·lícites observades en els punts de verificació pels conceptes següents: conduir amb el permís caducat, conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil i circular sense haver passat la corresponent inspecció tècnica de vehicles.

Els resultats d'aquesta campanya s’han remés a la Prefectura Provincial de Trànsit de Castelló per a la incorporació a l'estadística estatal de la Campanya.

La Policia Local de Borriana ha posat l'accent en el fet que l'ús de sistemes de retenció homologats, cinturó de seguretat i SRI s'ha demostrat com el sistema de seguretat viària més senzill, rendible i eficaç, en tot tipus de vies i trajectes.

Així mateix, ha recordat que encara que l'ús del cinturó de seguretat s'ha incrementat “existeixen encara greus omissions”, la qual cosa resulta “difícilment comprensible si tenim en compte la relació entre la senzillesa d'ús i la seua eficàcia, ja que redueix a la meitat el risc de mort en cas d'accident”.