Nueva campaña uso cinturón de seguridad Policía Local Burriana 2022
  • La nova campanya es durà a terme del 4 al 10 d'abril a través de diversos punts de verificació en vies de competència municipal


La Policia Local de Borriana anuncia una nova campanya especial sobre Cinturó de Seguretat i Sistemes de Retenció Infantil (SRI) en el municipi que comença avui dilluns 4 d'abril i fins diumenge que ve 10 d'abril, en compliment de la programació de les Campanyes i Operacions de Vigilància i Control per a l'any 2022 duta a terme per la Direcció General de Trànsit (DGT), a la qual, s'ha adherit en virtut del conveni subscrit entre l'Ajuntament de Borriana i la DGT.

Segons ha explicat la Policia Local de Borriana, la vigilància i aplicació de la llei pel que fa a l'ús del cinturó i sistemes de retenció s'ha consolidat com un dels mètodes més efectius per a mantindre i augmentar l'índex d'ús del cinturó entre els ocupants dels vehicles.

En aquest sentit, conscients que la circulació en ciutat constitueix el primer dels escenaris en què el conductor inicia l'adquisició d'hàbits i costums, i que, en aquest cas, l'incompliment és significativament major que en vies interurbanes, “considerem de vital importància la participació de l'Ajuntament en la present campanya i és precisament per això pel que la Policia Local s'hi ha adherit”.

L'ús de sistemes de retenció homologats, cinturó de seguretat i SRI, s'ha demostrat com el sistema de seguretat viària més senzill, rendible i eficaç, en tot tipus de vies i trajectes.

Sobre aquest tema, la Policia Local ha destacat que un dels objectius de l'Estratègia de Seguretat Viària 2011-2020 és "aconseguir que cap xiquet perda la vida per no anar correctament assegut en una cadira adequada al seu pes i talla".

Així mateix, La Policia Local ha posat l'accent que, encara que s'ha incrementat l'ús del cinturó de seguretat, “existeixen encara greus llacunes”, i això és “difícilment comprensible si tenim en compte la relació entre la senzillesa en l'ús i la seua eficàcia, ja que redueix a la meitat el risc de mort en cas d'accident”.

La nova campanya es durà a terme del 4 al 10 d'abril a través de diversos punts de verificació en vies de competència municipal.