La Policía detiene otro individuo por desobediencia

Agents de la Policia Local de Borriana van procedir la passada nit a la detenció d'un individu, P-L. S. de 45 anys d'edat i veí de Vila-real, com a presumpte responsable d'un delicte de desobediència.

Els fets es van produir quan l'ara detingut es va presentar en les dependències de la Central de Policia Local proferint expressions amenaçadores i en un estat de notable excitació. Malgrat que els agents es van interessar pel seu estat, l'individu no va cessar de proferir exabruptes a les persones presents i, atès que no va manifestar ni va acreditar cap motiu pel qual transitava per les vies i espais públics durant la vigència de l'actual estat d'alarma, es va procedir a expedir acta-denuncia per no observar les ordres i limitacions prescrites pel Reial decret 463/2020.

Malgrat que se li va indicar que es dirigira al seu domicili i es confinara d'acord amb la norma indicada, el subjecte va tornar al cap de mitja hora i va mantindre la mateixa actitud, per la qual cosa va haver de ser advertit que si no atenia les indicacions dels agents podria incórrer en responsabilitat com a autor d'un delicte de desobediència.

Després de reiterats advertiments, l'individu es va mantindre en la mateixa actitud, raó per la qual, finalment, els agents en van procedir a la detenció i trasllat al Lloc Principal de la Guàrdia Civil, per tal de traslladar-lo al Jutjat de Guàrdia per a posar-lo a disposició judicial.

Amb aquesta, és la tercera detenció de ciutadans per part de la Policia Local de Borriana amb motiu de desobeir insistentment les ordres dels agents en el marc de la limitació de la mobilitat de les persones, atès l'estat d'alarma decretat pel Reial decret 463/2020.

Des de l'Ajuntament s'insisteix en la importància d'obeir les indicacions emeses per les autoritats com a mètode per a evitar els contagis pel Covid19, ja que, malgrat la millora de la situació general, cal mantenir la prudència, vista la gravetat de la situació sanitària per a poder tornar com més prompte millor a la normalitat.

Aquest tipus de comportaments compromet l'esforç que estan realitzant de forma cívica la ciutadania en general i els serveis sanitaris, de seguretat i altres sectors considerats essencials, que no han deixat de prestar servei pese al risc de contagi existent.