Balance intervenciones de la Policía Local  en un mes de estado de alarma por el COVID 19

La Policia Local de Borriana ha denunciat 276 persones per incomplir les mesures de l'estat d'alarma i realitzar activitats no emparades en aquestes mesures, durant el mes que està en vigor el Reial decret, concretament, des del 17 de març al 19 d'abril, tot tenint en compte que els dos primers dies van ser de caràcter informatiu.

A més de les denúncies, també han identificat unes altres 1.286 persones per a comprovar que els desplaçaments i la realització d'activitats en la via pública s'ajustaven a les mesures de confinament.

Així mateix, durant aqueix període han detingut tres persones, dos d'elles per infringir greument mesurades de confinament, l'última es va produir la nit del passat diumenge 19 d'abril, i una altra persona per atemptat a agents autoritat en el marc de l'actual normativa per la Covid19.

També han sigut interceptats 17 vehicles sense autorització per a circular, han realitzat 187 vigilàncies en centres de distribució de productes de primera necessitat i han efectuat 65 serveis a requeriment de Ministeri d'Interior i la Conselleria de Sanitat.

Igualment, efectius de la Policia Local han realitzat des del passat dia 30 de març un total de 84 lliuraments de medicaments a domicili, preparats per l'Hospital Universitari de la Plana, per a persones amb malalties greus per a evitar-ne el desplaçament i l'exposició al Covid19.

Cal recalcar que la Policia Local, des de l'inici de l'estat d'alarma, es troba sota la dependència del Ministeri de l'Interior i realitza diàriament serveis de vigilància i seguretat en centres de distribució de productes de primera necessitat, segons acord amb la Guàrdia Civil per al repartiment de zones de vigilància, i també controls intensius de vehicles i persones per a comprovar que els motius de desplaçament s'ajusten al Reial decret i a la normativa que el desenvolupa.

A més d'aquests serveis, la Policia Local també efectua diàriament un reforç de les mesures de protecció de víctimes de violència de gènere, i intensifica les entrevistes personals per part de la unitat VioGén amb les víctimes assignades a aquesta Policia Local.

Al mateix temps, realitza tasques de coordinació amb la Guàrdia Civil de Borriana, les policies locals de l'àrea metropolitana de la Plana i amb el deganat dels Jutjats de Vila-real.

Un altre servei executat diàriament és el repartiment domiciliari de medicaments d'Hospital Universitari de la Plana, a causa del confinament i per evitar exposició dels destinataris, i l'atenció d'incidències i serveis a requeriment, donant prioritat als serveis de caràcter sanitari.

A més, la Policia Local ha participat en el repartiment de màsqueres sanitàries destinades a treballadors i treballadores, juntament amb efectius de Guàrdia Civil, en parades del bus urbà els dies 14 i 15 d'abril, seguint instruccions del Ministeri de l'Interior sobre aquest tema. Al mateix temps, s'han repartit 16 tauletes electròniques procedents de l'IES Jaume I per a estudiants de famílies amb menys recursos econòmics.

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i la Policia Local han recordat als veïns i a les veïnes del municipi que s'ha de continuar complint les restriccions de mobilitat i només eixir en les excepcions contemplades en la normativa vigent, i s'ha tornat a insistir a reclamar a la ciutadania “responsabilitat, sensatesa i solidaritat”.