Identificado presunto estafador con billete falso

Agents de la Policia Local de Borriana han obert diligències a un veí del municipi, G.C.V. de 67 anys, com a presumpte responsable d'un delicte d'estafa. Els fets es van produir ahir al matí, quan la Central de Policia Local va rebre un avís que indicava que un individu havia intentat canviar un bitllet en un establiment que el mateix dependent havia identificat com a fals.

La Policia Local ja tenia constància des de feia uns dies de fets similars en un establiment públic de menjars, on pel que sembla sí que va aconseguir enganyar al dependent, aprofitant la confusió d'un moment de més treball per als empleats.

Ahir, després de l'avís, les patrulles van disposar un dispositiu de cerca del sospitós, que finalment va ser localitzat pels agents al carrer del Bon Succés, on es va procedir a la correcta identificació. En aquest moment, se li va intervindre una simulació de bitllet de cinquanta euros, que a pesar de ser molt semblant a un bitllet de curs legal, portava una inscripció dissimulada en la confecció amb la indicació que no es tracta de paper moneda de curs legal, this is not legal. It is be used for motion props.

El subterfugi emprat pels delinqüents es basa en el fet que aquesta inscripció està situada just davall d'una altra inscripció pròpia dels bitllets autèntics i passa desapercebuda dins del que és el disseny original dels bitllets.

Fa unes setmanes la Policia Local va advertir sobre aquesta pràctica al col·lectiu de comerciants en una xarrada impartida a l'Ajuntament, ja que, malgrat que no s'havia detectat aquesta pràctica a Borriana, sí que es tenia coneixement que havia succeït en altres municipis, en general amb simulacions de bitllets de 5 i 10 euros.

Els agents sospiten que el presumpte delinqüent pretenia aprofitar que, aquests dies, els dependents dels establiments que continuen operant porten guants de làtex o nitril en prevenció dels contagis pel virus Covid-19, raó per la qual és més difícil adonar-se al tacte de les característiques del paper moneda. Per això, la Policia Local adverteix que els comerciants hauran de fixar-se més en els aspectes visuals dels bitllets, en veure's el tacte limitat per l'ús de guants.

De les diligències practicades pels agents de Policia Local es va informar immediatament al Lloc Principal de la Guàrdia Civil a l'efecte de comprovar si hi ha més denúncies per aquests fets i, així, prosseguir amb la investigació que determine els fets delictius que s'hagen pogut cometre per aquest individu, per a depurar les possibles responsabilitats penals davant els tribunals.