Més de 40 dones han participat en les dos jornades d'autoprotecció i defensa personal dirigides a dones majors de 16 anys, que s'han realitzat aquesta setmana, els dies 13 i 15 de gener, en el gimnàs del CEIP cardenal Tarancon, organitzades per l'Ajuntament a través de la Regidoria de Seguretat, en coordinació amb personal de la Guàrdia Civil de Borriana.

Segons ha assenyalat el regidor de Seguretat, Javier Gual , aquesta iniciativa “ha sigut un èxit, ja que més de 40 dones han assistit i han aprofitat els continguts que s'han impartit durant aquests dos dies, gràcies a la inestimable bona disposició dels agents de la benemèrita”.

Al llarg dels dos dies, les assistents han rebut formació teòrica i pràctica per a poder fer front en millors condicions i amb major preparació davant situacions potencialment indesitjades, dotant-se de recursos reactius i altres mesures d'autoprotecció.

En aquest sentit, l'alcaldessa, Maria Josep Safont, que ha assistit a les jornades, ha manifestat que han resultat “molt interessants, instructives i pràctiques”, en les quals s'ha fomentat, principalment, “la seguretat des de la pròpia autoprotecció, per a saber reaccionar preventivament davant situacions indesitjades”.

Així mateix, ha expressat el seu agraïment a la policia local i especialment al personal de la Guàrdia Civil, per “la seua predisposició, la seua bona i desinteressada labor en favor dels altres, com en aquest cas”, que s'han implicat “personalment i de manera altruista, perquè Borriana siga una ciutat “més segura i millor per a totes les persones”.

Finalment, Safont ha destacat el bon acolliment d'aquestes jornades que demostra el seu “encert en la planificació, organització i realització”, i ha avançat la possibilitat que es tornen a realitzar en un futur “perquè més dones puguen beneficiar-se d'aquests coneixements tan importants, ja que són pautes bàsiques de seguretat que no hem de perdre de vista”.