- Tindrà lloc a Borriana demà dissabte 1 d'octubre amb un vessant solidari amb la recaptació de fons a favor de l'ONG Youcanyolé de Castelló i s'espera aconseguir els 500 participants


Més de 400 persones participaran en la primera Marxa Ciclodeportiva “Vent i Ales” YoucanBurriana Challenge Bike que tindrà lloc a Borriana demà dissabte 1 d'octubre, amb un vessant solidari amb la recaptació de fons en favor de l'ONG Youcanyolé de Castelló que realitza projectes de desenvolupament i cooperació en països com Kenya i Ghana.

El regidor d'Esports, Vicente Aparisi, i els impulsors de la iniciativa “Vent i Ales”, Ramon Peris i Pam Collado, han donat a conèixer els detalls d'aquest esdeveniment esportiu que començarà aquesta mateixa vesprada amb el lliurament de dorsals i bossa del corredor que s'efectuarà en una carpa habilitada en l’antic càmping de la platja de Borriana. També es podran arreplegar el dissabte de 6.30h a 7.30h.

A més, es comptarà amb els concerts gratuïts gràcies a la iniciativa ‘Els concerts de la Dipu’ amb motiu del 200 aniversari, que començarà a les 19 hores de la mà de Patxi Ojana, també en la mateixa zona, després seguirà amb Anora Kito a les 19.45h, Blackfang a les 20.30h i Puk 2 a les 21.15 hores.

Es tracta, ha manifestat Aparisi, “d’una gran festa del ciclisme i d’una ocasió per a compartir i gaudir de l'esport i de l'oci, a més de col·laborar en el vessant solidari”, i ha animat a la ciutadania “a acudir i d'alguna manera participar d'aquest bonic i solidari projecte esportiu que amb tanta il·lusió s'està organitzant”.

Cal recordar que l'acte, a més de marxa ciclodeportiva, ofereix abans, durant i després de la prova una sèrie d'activitats ludicoesportives i actuacions musicals per a tots els participants i per a les persones que desitgen acompanyar-los.

El regidor ha manifestat també que, malgrat no haver aconseguit aconseguir les expectativa de les 500 inscripcions, “s'ha quedat molt a prop i per a ser la primera edició considere que ha sigut tot un èxit d'organització”.

La primera marxa cicloesportiva de Borriana inclou 4 avituallaments durant la ruta, regal amb la inscripció d'un mallot oficial exclusiu i assistència mecànica durant la marxa. Part de la recaptació de les inscripcions de la prova –oberta des d'avui– es destinarà a l'ONG Youcanyolé, perquè puga continuar fent créixer els seus projectes a l’Àfrica.

La Marxa compta amb dos recorreguts, un denominat Kibera, de llarga distància, amb 210km i uns 3.700m de desnivell positiu, i un altre recorregut que sota el nom de Soweto és de mitjana distància o mig fons, amb 100km i uns 1.250m de desnivell positiu.

 

Kibera i Soweto

La marxa ciclodeportiva començarà en l'avinguda de la Mediterrània del Port de Borriana en direcció a Borriana, per la carretera del Grau, fins a arribar a l'avinguda cardenal Tarancon, seguint per l'avinguda del Transport fins a la carretera de Nules i per la carretera CV231 per a arribar a la Vilavella.

A partir d'ací la carrera seguirà per la CV224 fins a la Vall d'Uixó, en direcció a Alfondeguilla per la CV230 fins al desviament de la CV219 per a arribar a la localitat de Xóvar i ascendir el port d'Eslida, i seguir per la CV223 passant per Aín fins a arribar a l'Alcúdia de Veo. En aquest punt la marxa es bifurcarà en dos recorreguts, Kibera o Soweto.

La marxa llarga, Kibera, seguirà per la CV215 fins al desviament d'Algímia d'Almonesir on seguirà direcció Gaibiel, passant per Matet; a partir de Gaibiel enllaçarà amb la CV203 fins al desviament per a arribar a Montanejos, passant per Montant, pujant el port d'Arenillas i seguint per la mateixa carretera per a arribar a Sucaina

Continuarà per la CV190 direcció Castell de Vilamalefa per a pujar el port del Remolcador on, abans d'arribar a Llucena, es desviarà per a pujar el Salt del Cavall i baixar fins a Argeleta, seguint per Fanzara fins a arribar a Onda on la marxa enllaçarà amb el recorregut curt (Soweto) fins a la meta a Borriana.

La marxa curta Soweto seguirà per la CV223 passant per Veo, Benitandús i Tales on es desviarà per la CV205, deixant Suera fins a arribar al desviament en direcció Onda passant per Artesa.

A l'altura del Museu de Ciències Naturals del Carme la carrera entrarà a Onda per a seguir per l'avinguda del País Valencià fins a arribar al Tossalet. Continuarà per l'antiga carretera de Betxí, fins a Betxí, per a buscar la CV222 en direcció Borriana passant abans per Alqueries. Una vegada a Borriana, la carrera seguirà en direcció al camí Fondo fins a la meta a l'entrada de l'Arenal del port de Borriana.