L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, reben el taekwondista Pepe Ortiz acompanyat pel seu entrenador i germà Mauro Ortiz. En la visita, els han felicitat pels excel·lents resultats en el campionat Europeu de Tallinn (Estònia) i els han mostrat el seu suport i admiració per la "brillant carrera esportiva".

El jove esportista borrianenc realitzà una gesta històrica i va aconseguir amb 17 anys, a més de dos medalles d’Europa en Júnior i Sub-21, una plaça en el pròxim European Youth Olympic Weight Categories Championships que se celebrarà a Riga (Lituània) els dies 6 i 7 d'octubre de 2022, en què participarà amb la Selecció espanyola.

Safont ha destacat que “és una vertadera i grata alegria que aquests joves esportistes locals porten, gràcies al seu esforç, el nom de Borriana al nivell més alt. Una ciutat que sempre està compromesa amb l'activitat física i l'esport”.

 

Campionat europeu de Tallinn

Pepe Ortiz va competir el dia 24 d'agost de 2022 en el European Club Taekwondo Championships a Tallinn (Estònia) i va obtindre la medalla de plata després de guanyar en primera ronda a Geòrgia amb un parcial de 2-0 en els assalts. En la ronda següent va guanyar a Itàlia amb un parcial de 2-1 en quarts de final, després va guanyar a Egipte amb un contundent 2-0 en assalts i va aconseguir així el passe a la final. Finalment, va perdre en la final davant Finlàndia amb un parcial de 0-2 i aconsegueix així ser Subcampió d'Europa per clubs en la categoria Júnior -55kg.

Posteriorment, el dia 25 d'agost de 2022, va competir també en la categoria Sub-21 en -54kg en l'Europeu de clubs a Tallinn i després de debutar en aquesta categoria amb 17 anys, va aconseguir guanyar en primera ronda a Portugal per 2-0 en el parcial d'assalts, després va guanyar a Ucraïna per 2-0 en quarts de final i es va assegurar així una altra medalla europea. En la ronda següent, la semifinal, va guanyar a Portugal amb 2-1 en assalts i s’enfronta al representant espanyol en la final, cedint el títol per un ajustat 2-1 i perdent d'un punt en els últims segons. Amb la qual cosa aconsegueix la medalla de plata d'Europa en la categoria sub-21.

Al campionat d'Europa a Tallinn es van desplaçar també Enric i Hamid, companys d'entrenaments, i van obtindre Enric la medalla de bronze en la categoria Júnior -73kg i Hamid medalla de bronze en categoria sub-21 en -68kg. Mauro Ortiz va fer de coach dels tres competidors i va obtindre així 4 medalles d’Europa amb tres competidors.