- El pròxim 14 de març està previst que finalitze la instal·lació del subministrament de lluminàries amb tecnologia led que permetran dotar d'enllumenat una instal·lació que fins avui no en tenia


L'Ajuntament de Borriana ultima els treballs d'instal·lació de l'enllumenat exterior al velòdrom, uns treballs que, amb cost a càrrec del pressupost municipal, està previst que finalitzen el 14 de març i permetran “dotar la infraestructura esportiva d'una il·luminació moderna i eficient”, segons ha avançat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi.

Durant aquesta setmana s'ha mamprès l'última fase d'execució de l'obra i s'han instal·lat ja els 3 suports de 14m d'altura, així com els projectors d'enllumenat per a l’orientació en els ja existents, i en un parell de dies estarà ja la instal·lació completada i en servei.

Prèviament, ja s'ha realitzat l'obra civil necessària tant per als suports com per al cablejat, l'adequació de la instal·lació elèctrica existent s'ha reformat renovant el quadre d'enllumenat i bombes, i s’ha sanejat el cablejat. També s'han instal·lat les proteccions elèctriques necessàries i les preses de terra.

Finalment, s'han instal·lat 27 projectors led de la marca Prilux, model Nantes XL Play, de 200W, amb diferents òptiques en funció de les necessitats de la instal·lació, amb l'objectiu “d’aconseguir uns nivells d'il·luminació i uniformitat Classe III segons la norma UNE 12193, ideals per a recintes esportius, amb un gran rendiment i una elevada vida útil”, ha assegurat Aparisi.

El regidor d'Esports ha recordat que aquesta actuació “ens permetrà disposar d'enllumenat en una instal·lació esportiva que actualment no en tenia”, i ha precisat que per al seu disseny s'ha tingut en compte “l'eficiència energètica, els nivells d'il·luminació, la uniformitat i la reproducció cromàtica, tot això amb el mínim consum energètic possible”.

Així mateix, ha manifestat que s'ha realitzat “gràcies a l'esforç municipal”, i permetrà “ampliar l'horari d'ús d'entrenaments i competicions d'unes instal·lacions molt sol·licitades entre els ciclistes federats, i contribuirà a impulsar la pràctica esportiva i recuperar-la per a entrenaments i també per a competicions de nivell”.

A més, ha indicat que aquesta iniciativa suposa dotar de major valor la inversió de 40.000 euros que l'Ajuntament va realitzar ara fa un any en la reparació i millora de les instal·lacions per a tornar a comptar amb aquestes instal·lacions de primer nivell.

Amb aquestes inversions, ha subratllat que “es compleix amb el compromís adquirit per l'equip de govern de dotar d'il·luminació unes instal·lacions que ja han albergat diverses competicions autonòmiques i entrenaments de les seleccions de ciclisme en pista”.

Al mateix temps, segons ha destacat Aparisi, “servirà per a impulsar aquesta pràctica entre la ciutadania de Borriana, tant per als que comencen a conèixer aquest esport com per a les persones que el practiquen per afició i salut, que és en definitiva el que impulsem des del Servei Municipal d’Esports: esport i salut”.