La professora del CPD de València Àfrica Hernández imparteix una classe de Dansa Clàssica per a tot l'alumnat i coordina una posterior xarrada per a intercanviar experiències artístiques

 

 

21.04.24 (Burriana). El Centre Municipal dels Arts i el Conservatori Professional de Dansa de València (CPD de València) han protagonitzat una vesprada de convivència artística a les aules del centre burrianenc. Així doncs, l'alumnat de 1r d'Ensenyaments Professionals de Dansa Clàssica del CPD de València, al costat de la seua professora i reconeguda metodóloga Àfrica Hernández, han acudit al centre per a compartir classe amb l'alumnat de l'especialitat de Dansa Clàssica del Centre Municipal dels Arts, en una jornada en la qual ha regnat la companyonia.

 

L'eix central de la trobada ha sigut una classe completa de Dansa Clàssica, al costat de l'acompanyament del pianista del CMA César Carro i del pianista convidat Víctor Cantos. Àfrica Hernández ha dictat una barra completa i ha donat correccions a l'alumnat per a millorar la precisió en l'execució de cada exercici. Després de la barra, ha començat la part de centre, que ha destacat pel caràcter artístic que la professora ha demanat a l'alumnat. Amb això, Àfrica Hernández ha aconseguit dissenyar una classe en la qual l'alumnat ha hagut de conjugar la part tècnica amb l'artística, buscant sempre l'excel·lència i la superació.

 

En aquesta última part de la classe, l'alumnat participant ha comptat amb un públic d'excepció. I és que els ballarins més xicotets del centre i l'alumnat de Formació Elemental han passat a l'aula per a visualitzar el treball que s'estava realitzant. Com a fermall d'or a la vesprada, Àfrica Hernández ha coordinat una xarrada en la qual l'alumnat ha intercanviat opinions i inquietuds que tenen sobre la dansa. Cal esmentar que Àfrica Hernández compta amb una dilatada carrera com a professional de la dansa, primer com a ballarina en diferents companyies nacionals i internacionals i, actualment, com a professora de dansa clàssica i pedagoga del Mètode Vaganova. A més, en la seua faceta d'escriptora, és l'artífex de la col·lecció “La Dansa Acadèmica i la seua metodologia. Anàlisi del moviment en relació amb l'estructura musical”, tot un referent dins del sector.

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, ha volgut agrair el treball d'Àfrica Hernández: “Gràcies per la predisposició a compartir la seua saber fer amb l'alumnat del Centre Municipal de les Arts. Sens dubte, ha sigut una vesprada valuosa en la qual ha quedat clar que la disciplina i el treball són la clau del camí a l'èxit”. Per part seua, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, ha valorat molt positivament aquest tipus d'activitats, les quals “suposen un bufe d'aire fresc per a l'alumnat, els espenta a eixir de la seua zona de confort i són un impuls per a encarar amb energia la recta final de curs”.