• Actuacions a peu de carrer, audicions, concurs de postals, masterclass o classes obertes copen l'activitat del centre artístic en el preàmbul de les dates nadalenques

Burriana (5.12.23).- El Centre Municipal de les Arts Rafel Martí Viciana de Burriana ha organitzat diverses activitats artístiques per a festejar el Nadal amb l'alumnat i acomiadar l'any de la millor manera. Per a això, la música, la dansa, el teatre i les arts plàstiques protagonitzen l'oferta educativa d'este mes de desembre, en el qual l'art ix al carrer.

Per a començar amb el programa especial de Nadal, l'alumnat del Taller de Dansa Contemporània “La Irregular” i l'alumnat del Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola van actuar com a teloners de la companyia de dansa Valencia Dancing Forward en el Teatre Payà de Burriana. Amb el muntatge “De verdá”, coreografiat per Melisa Usina i Ana Llopis, els alumnes del centre van obrir l'actuació d'esta companyia que reuneix les joves promeses nacionals i internacionals de la dansa clàssica, contemporània i neoclàssica, sota la direcció de Joan Crespo, Laura Bruña i Elizabeth Taberner.

Així mateix i seguint amb les actuacions de l'alumnat, el pròxim 8 i 10 de desembre, el Centre Municipal de les Arts estarà present en la Fira de Comerç de Burriana. En concret, el 8 de desembre a les 19:00 hores, les alumnes del Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola presentaran la peça “Sin trampa ni cartón”, una oda al ball flamenc femení, sense artificis i amb la tradició com a eix conductor. Per part seua, la Big band del Centre Municipal de les Arts, dirigida per Imma Martínez i César Carro, amenitzaran el matí del diumenge amb els ritmes més actuals. En l'actuació, compartiran escenari amb el Grup de Saxos del CIAC Vall d'Uixò. La cita és el 10 de desembre a partir de les 12.00 hores.

 

Festival de Nadal i Concurs de Postals

 

De la mateixa manera, el 14 de desembre, a les 18:30 hores, serà el torn de gran part de l'alumnat del centre amb la celebració del Festival de Nadal en el Teatre Payà. Per a l'ocasió, el professorat ha preparat un variat repertori en el qual els alumnes podran exhibir el que han aprés en estos mesos de curs. Diverses actuacions comptaran amb música en directe, mostrant així sinergies entre les arts que s'imparteixen en el centre. A més, com a novetat, l'àrea del Teatre, coordinada per Rebeca Izquierdo, s'incorpora a esta actuació.

 

Paral·lelament a això, els alumnes d'Arts Plàstiques han participat en el Concurs de Postals de Nadal. Enguany s'han presentat més de 130 propostes, que estan exposades en el Centre Municipal de les Arts i d'entre les quals eixiran els diferents guanyadors de les categories de Jardi 7 anys, Infantil (8-9 anys), Infantil (10-11 anys), Juvenil (12-13 anys), Juvenil (14-18 anys) i Adults/Sènior/Famílies. Els premis es donaran a conéixer en finalitzar el Festival de Nadal i els premiats rebran una estatueta commemorativa realitzada pel professorat d'Art.

 

Audicions d'instrument i classes obertes de dansa

 

En este mes de desembre, els alumnes del Conservatori Elemental de Música Abel Mus també seran protagonistes amb audicions d'instrument en el Auditori Juan Varea. Així doncs, el dilluns 18 de desembre serà l'audició dels alumnes de piano, el 19 de desembre serà el torn de l'alumnat del departament de Vent-Fusta i el dimecres 20 de desembre se celebrarà l'audició dels alumnes de guitarra.

 

Per part seua, durant eixa mateixa setmana, les classes de dansa obriran les seues portes perquè les famílies dels alumnes puguen acudir i presenciar una sessió de cada disciplina. L'objectiu d'esta mena d'activitats és donar a conéixer de primera mà la programació que es realitza en cada especialitat i oferir als alumnes l'oportunitat de mostrar la seua evolució.

 

Cal esmentar que els alumnes de Dansa Espanyola i Flamenc comptaran amb una masterclass gratuïta a càrrec de Blanca Perdiguer, balladora i directora del centre de formació Flamenquería Sevilla. La cita serà el 22 de desembre, de 19:00 a 20:30 hores, i es treballarà Nadales per Buleries, una cosa molt representativa d'estes dates nadalenques.

 

Projecte “Decora el col·legi”

 

Per a completar amb tota l'oferta formativa i artística d'este mes de desembre, des del departament d'Arts Plàstiques estan treballant amb l'alumnat del CEIP Pare Vilallonga en la iniciativa “Decora el col·legi”. A través de diverses sessions, els alumnes d'Educació Primària estan elaborant de manera artesanal els adorns nadalencs del centre. D'aquesta manera, el Centre Municipal de les Arts continua amb la seua labor d'acostar les seues activitats als col·legis del municipi.

 

Des de la Regidoria de Cultura, el regidor de l'àrea, Jesús Albiol, destaca “la importància i singularitat del Centre Municipal de les Arts, dos aspectes que hem de continuar impulsant i promovent perquè l'activitat que es realitza en el centre s'òbriga a la ciutadania”. Per part seua, la directora del centre, Ana Llopis agraeix “la involucració del professorat i l'alumnat, així com de les seues famílies”, per a poder dur a terme les activitats que s'organitzen fora de les aules, al mateix temps que convida “als veïns a no perdre's cap de les cites culturals que s'han organitzat”.