- L'exposició de l'artista Antonio Chacón, mexicà de naixement i borrianenc d’adopció, es podrà visitar al CMC la Mercè fins al pròxim 26 de març


L'Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Cultura, ha programat la inauguració de l'exposició “Faller” de l'artista mexicà Antonio Chacón, establert a Borriana. La inauguració es durà a terme avui dijous, 16 de març, a les 19h al CMC la Mercè, coincidint amb les festes de Falles.

L'exposició tracta d'una videoinstal·lació, a través de la qual es reprodueix la filmació de la crema del monument de la falla la Mercè de l'any 2018. Així, aquesta obra pretén ser un tipus de reflexió audiovisual i poètica sobre el foc i les falles, sobre la fi d'un cicle que, alhora, és l’inici d’un altre.

L'àudio de la peça ha sigut creat pel borrianenc JJDoc, en al·lusió al mite de l'au Fènix. L'exposició “Faller” es podrà visitar al CMC la Mercè fins al pròxim 26 de març.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Vicent Granel, ha ressaltat: “Antonio Chacón forma part de la història de Borriana i aquesta exposició mostra la tradició fallera des d'una reflexió més crítica”. “Convide els borrianencs i les borrianenques i totes les persones visitants que s'acosten al CMC la Mercè en aquests dies de Falles”, ha afegit l'edil.

 

Antonio Chacón

Antonio Chacón és Llicenciat en Belles Arts per l'Escola Nacional de Pintura, Escultura i Gravat "Esmeralda" de l'Institut Nacional de Belles Arts de Ciutat de Mèxic. La seua obra s'ha exposat a tot el món, en països com Mèxic, Espanya, el Japó, Xile, França i Suècia.

L'any 2012 va obtindre una beca que el portaria a Castelló i, posteriorment, traslladaria la seua residència a Borriana. La seua obra abraça disciplines molt diverses com el dibuix, la ceràmica, l'art-objecte, videoart, videoinstal·lació, escultura i pintura.

Antonio Chacón defineix el seu treball com un sigil·lós joc geomètric protagonista, que cohabita amb subtils configuracions dins d'un espai determinat, per a poder transitar del que és artesanal al que és artístic, de l'estètica a la contemplació, del que és enrevessat a la sinopsi, de la bidimensió a la tridimensió, de l'emocionalitat a la racionalitat, de l'obsessió a l'exempció.