- L'alumnat dels centres educatius visita el museu els dies previs a la festivitat per a conèixer la història de les falles


Amb la proximitat de la setmana fallera, l'alumnat dels centres educatius de Borriana ha aprofitat per a visitar i conèixer la història de les falles en el Museu Faller del municipi. Un museu que estarà obert durant tota la setmana fallera per a donar a conèixer la història de les falles a la ciutadania.

El regidor de Patrimoni, Vicent Granel, ha explicat que “és una bona manera de mostrar l'essència de les falles a Borriana, la seua història, d'on venim, on estem i on volem anar” i, a més, “perquè el museu arreplega tota la festa fallera a la nostra ciutat en què estarem immersos, no sols la setmana més important”.

D'aquesta manera, durant la setmana de Falles el Museu Faller àmplia el seu horari perquè puga ser visitat més fàcilment, i estarà obert del 16 al 18 de març, de 10h a 13.30h i de 17h a 20h, i el diumenge 19 de març l'horari serà de 10h a 13.30h

Durant aquests dies, els xiquets i les xiquetes han pogut gaudir d'un vídeo amb una breu explicació sobre la història de les falles a la ciutat de Borriana, i vore tot un segle de tradició i festa a la capital de la Plana Baixa. A més, han pogut delectar-se amb una selecció de “ninots indultats”, que també pot vore's en el mateix Museu, i amb les rèpliques a escala reduïda d'actes típicament fallers com l'exaltació de les reines falleres o les Creus de Maig.

Per a Granel, “és molt positiu la difusió i el coneixement per part dels xiquets i les xiquetes de la ciutat de les nostres festes més representatives que es fa efectiva amb aquestes visites guiades dels centres educatius que ho sol·liciten; d’aquesta manera, les falles també se n’asseguren el futur”.

A més, ha destacat la importància de mantindre obert durant la setmana festiva el Museu per a “ajudar a difondre el patrimoni cultural de les falles, en els seus diversos vessants, entre les persones que s'acosten a conèixer i gaudir la festa fallera de Borriana.

Segons ha afirmat Granel, “el Museu és un actor clau en la dinamització i la divulgació del patrimoni faller i la cultura de la falla, elements essencials de la Declaració de Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco".