Quin Vent i Duo amb Ànima s'emporten el primer premi de la Modalitat A

 

El gran nivell de les interpretacions va marcar la setena edició del Concurs de Música de Cambra que aquest cap de setmana es va celebrar a l'Auditori Juan Varea de Borriana. El jurat del concurs va decidir per unanimitat compartir el primer premi de la Modalitat B entre el Trio Pascual, Fanjul i Oliver, i Alè Quartet, valorat en 2.000 euros i un concert a la localitat. El segon premi d'aquesta modalitat va ser per al duo de soprano i piano, Evocación, valorat en 800 euros i un concert. Per la seva banda, el jurat va voler destacar la interpretació de Quizmis Quartet amb una Menció d'Honor en el concurs.

Des del divendres amb la Modalitat A, límit fins a 20 anys d'edat, i el dissabte i diumenge, la Modalitat B, sense límit d'edat, l'auditori ha acollit una de les edicions amb més nivell amb els grups que s'han presentat.

En la modalitat A, el primre premi també va ser compartit entre Duo con Ànima i Quin Vent, valorat en 350 euros, i el premi per al grup local se'l va endur Quin Vent, amb 200 euros de recompensa. El jurat d'aquesta modalitat va estar format per Diana Pérez, docent com a pianista al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, Toni Ripollés, guitarrista i professor de l'Àrea de Música de l'UJI, i Arantxa Martínez, soprano del Cor de la Generalitat.

D'altra banda, el jurat de la Modalitat B, format per Ramón García i Soler, compositor, director, guitarrista i docent al Conservatori Professional de Música d'Ontinyent, Tomàs Gilabert, pianista, compositor i professor del Departament d'Anàlisi i Composició al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló i Pere Vicalet, director, compositor i artista digital així com catedràtic al Conservatori Superior de Música de València, van voler destacar el "altíssim nivell que s'ha aconseguit en aquesta edició, amb concerts d'una gran qualitat que ha pogut gaudir la gent de Borriana ".

La presidenta de l'Agruapció Filharmònica Borrianenca, Tica Isach, com a organitzadors del concurs, va mostrar la seua satisfacció per la participació dels grups en el certamen, i "la recompensa que suposa el poder veure estes interpretacions totes juntes a Borriana". Per la seva banda, el regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat el treball de l'agrupació musical en l'organització d'una nova edició del concurs, que a poc a poc, "anem veient que el nivell puja i puja, i músics de tot Espanya arriben fins Borriana per viure un cap de setmana ple de música ".

Tant l'agrupació, com la Regidoria de Cultura es tornaran a sentar en els pròxims dies per analitzar la setena edició, i posar-se a treballar per a l'any que ve amb propostes que facen que el nivell es mantinga, i que el públic de Borriana puga gaudir d'aquests concerts .

D'altra banda, els guanyadors del certamen musical tornaran a Borriana al mes de novembre i desembre per realitzar sengles concerts dins el cicle de música de cambra que es va crear l'any passat.