Borriana comptarà amb més de 40 activitats culturals en els propers quatre mesos

 

Borriana serà l'única població que comptarà aquest aquest any amb dues sessions consecutives de l'espectacle del violinista Ara Malikian. El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el tècnic del departament, Rafa Marañon, han anunciat que “la resposta de la gent de Borriana i poblacions veïnes ha fet que es penge el cartell de no hi ha entrades per a la sessió del 9 de juny”, i per això, després de diversos tràmits, “s'ha aconseguit que Ara Malikian estiga també el dijous 8 de juny en el Teatre Payà de Borriana”.

D'aquesta manera, la figura internacional pujarà a l'escenari del Teatre Payà durant dos dies seguits, el 8 i 9 de juny, coronant una programació cultural “de qualitat per a la nostra ciutat”. Granel ha avançat que “demà es posaran a la venda les entrades per a la sessió d'Ara Malikian del dijous 8 de juny a les 21 hores en el Teatre Payà de Borriana”.

L'actuació del violinista libanès abandera una programació amb més de 40 activitats repartides en els propers quatre mesos d'abril, maig, juny i juliol, i que “ja està al carrer perquè es puga consultar”.

A la programació cultural de Borriana destaca l'actuació de les cinc millors actrius valencianes en l'obra de teatre “Cinc actrius lligen Rodoreda” aquest proper divendres, i tot el cicle de teatre de la Torre del Mar, amb fins a quatre obres programades.

Respecte a la música, junt al violinista Ara Malikian, també pujarà a l'escenari del Payà aquest mes d'abril, un dels violoncel·listes més internacionals, Mathieu Sagglio i el seu espectacle Cello Sol, al qual seguirà el 21 de maig el grup Spanish Brass, que actuarà conjuntament amb la Banda Simfònica de la ciutat amb la seva «Tell me a brass story”. La innovació i l'originalitat arribarà fins a Borriana amb la proposta del musicòleg Llorenç Barber, que posarà la música el 4 de juny en el Clot de la Mare de Déu.

Al costat d'això, la segona edició del Maig Di Gras, l'únic festival de música negra i brass band al territori valencià torna el segon cap de setmana de maig.

A la programació se suma el festival de danses tradicionals, que es va recuperar l'any passat, a més de les activitats de les associacions i centres de la localitat.

110 anys de Tarancón

D'altra banda, el mes de maig es commemorarà el 110 aniversari del naixement del Cardenal Tarancón, i per a això, s'ha organitzat un cicle de dues conferències, amb ponents de la talla de Jesús Bastante i Juan Mari Laboa, que parlaran de la figura del Cardenal i de l'actual situació de l'església.

La programació es completa amb quatre exposicions. La primera «Cent anys de moda», a càrrec de la ONGD Delwende, a la qual seguirà el «Memorial abstracte» del borrianenc Manuel Martí Fandos. Mentre, els alumnes del cicle formatiu d'Artista Faller exposaran els seus treballs en el claustre de la Casa de la Cultura. El colofó final ho posarà l'exposició «Un historia verdadera», amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTB de l'artista David Trullo. Granel ha anunciat que «ens queda alguna exposició sorpresa, amb la qual esperem sorprendre a la gent de Borriana.»