Els representants municipals visiten el CMC La Mercè on se celebra la majoria de la programació en un primer dia de festival on els dj's i les gairebé vint artistes que mostren les seves creacions han estat protagonistes

 

La segona edició del festival EMAC de Borriana ha arrencat aquest divendres amb tota la força d'una cita que portarà fins a la ciutat durant el cap de setmana a prop de vint artistes gràfics i dissenyadores en la Fira que té lloc a l'interior de la Mercè i a més de trenta grups i dj's que ompliran de música indie o electrònica les properes 48 hores a la ciutat. A partir de les dotze del migdia ha arrencat el primer dels tallers que també tenen lloc dins de la programació de l'EMAC, amb l'elaboració de “El teu primer fanzine, Elefanzine”. I pocs minuts després, quan les notes del ROOHM Stage ja ressonaven en l'escenari emac. i en l'escenari Plaça amb Black Chancho, una nodrida representació municipal ha visitat el festival per conèixer primer a les artistes que exposaven la seva obra a l'interior de l'edifici, i després compartir la música que sonava en tots dos escenaris. Allí mateix han pogut recollir alguns dels més de trenta exemplars i catàlegs de les exposicions i mostres celebrades a Borriana durant les últimes dues dècades que de forma gratuïta s'ofereixen als visitants del festival. El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha volgut destacar durant aquesta visita inaugural que “tot i ser tan sols les primeres hores de festival, ja es nota un ambient especial al voltant de La Mercè, i amb el treball realitzat prèviament juntament amb els organitzadors, estem segurs que tenim tots els ingredients per, fins i tot, superar les xifres de participació de l'estrena de l'any passat”.

Els plats de LEAP INTO THE VOID, Borrasca o CharLee han continuat posant la banda sonora en l'exterior de La Mercè durant tota la vesprada, mentre que l'estrena de l'escenari Amfiteatre de l'interior de la Casa de Cultura ha estat a càrrec de WWAT i Balago. Per a la nit ha quedat reservat el primer final de festa del festival en l'Off Festival que durant dues nits tindrà lloc en el Naraniga Gastromusic del carrer Sant Vicent, com a preludi d'una intensa jornada del dissabte que s'iniciarà novament amb el taller “Mi ciudad” en el qual es reprodueix la ciutat de Borriana a escala tan sols utilitzant cartró. Des de les dotze també seguiran les sessions de dj's en l'escenari Plaça i a partir de les tres i mitja de la vesprada fins a sis grups actuaran en l'escenari emac, amb Red Tree com a inici, seguits de Geografies i Marion Harper, i Bearoid, Museless i Vini & Kim dj's com a tancament. I encara que totes i cadascuna de les exposicions, concerts i sessions de l'EMAC siguen totalment gratuïtes, les polseres blaves convertides símbol del festival, ja llueixen en desenes i desenes de braços dels i les borrianenques, i s'espera que a partir de la vesprada-nit del divendres siguen molts més els i les visitants que s'acosten fins a un EMAC que com recordava tant el director, Vicente Tormo, com el regidor de Cultura, Vicent Granel, “ha suposat un gran esforç, però ja en aquest primer dia s'augura un cap de setmana multitudinari amb la música i l'art contemporani a l'abast de tot el món”.