Carles Sans de TRicicle  en solitario en Burriana
Carles Sans de Tricicle estrena en Burriana ¡Por fin solo!
  • - El 10 de febrer el municipi acull l'actuació de Carles Sans, un dels membres del grup Tricicle, amb l’espectacle en solitari titulat ¡Por fin solo!

  • - Les entrades ja estan a la venda,  a 15 euros platea i a 12 euros amfiteatre, en la web <www.entradesborriana.com>.

  • - De manera presencial es poden adquirir en Buraudio, carrer l’Escorredor 58, dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h


Un dels plats forts de la programació cultural del primer trimestre de l’Ajuntament de Borriana serà l’actuació de Carles Sans, un dels membres del grup Tricicle, amb el seu espectacle en solitari titulat ¡Por fin solo!, i serà la primera cita de l’actor en terres valencianes.

¡Por fin solo! arribarà el divendres 10 de febrer a les 20.30h al Teatre Payà i és un monòleg en què Carles Sans, després de 40 anys en silenci, aprofita per a contar divertides anècdotes professionals i personals viscudes durant els seus anys de carrera amb Tricicle. Confessions tan sorprenents com que abans de convèncer els seus socis de formar una companyia, es va interessar en les seues nóvies (les nóvies d'ells), o com va aconseguir superar l’última colonoscòpia mentre la doctora li parlava de Tricicle.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que “serà una oportunitat única per a rebre a Borriana un dels referents teatrals a nivell estatal i internacional, que tindrem la sort que estiga sobre l'escenari del Teatre Payà”.

Tricicle és una companyia de teatre gestual, creada al novembre de 1979 pels actors-fundadors Joan Gràcia, Carles Sans i Paco Mir. Alumnes de l'Institut de Teatre de Barcelona, debuten en el circuit professional estrenant un espectacle compost d'esquetxos de gèneres molt diferents que havien estat creats al llarg de la seua etapa als cafès teatre. L'espectacle el van titular Manicomic i va ser un sonat èxit de crítica i públic.

Una sorprenent aparició en un programa televisiu d'aquell moment els va suposar el reconeixement en l'àmbit estatal, cosa que va provocar el seu debut en la sala Cadarso de Madrid. En 1984 estrenen el nou espectacle, Exit, amb què obtindran els seus primers plens. Amb Exit ixen per primera vegada fora de les fronteres, de manera que Tricicle comença a fer-se un lloc en el panorama teatral europeu.

La consolidació definitiva va arribar el 1986 amb Slastic, ja que van omplir durant diversos anys els teatres on van actuar, tant a Espanya com a Europa. A Slastic el va seguir Terrific i més tard Entretres, amb el qual van complir 20 anys d'existència professional. Per aquest motiu decideixen estrenar una antologia titulada Tricicle 20, que va permetre rememorar, amb el seu nodrit públic, la majoria dels esquetxs més aplaudits al llarg de la seua carrera.

Van continuar amb Sit, amb què van aconseguir un èxit de públic i crítica sense precedents. A aquest espectacle el va seguir Garrick que van estrenar el 2007 i Bits, estrenat a Alacant el maig de 2012. Finalment, amb Hits, un espectacle que conté una selecció de les millors escenes de Tricicle, el grup s’agafa un descans indefinit, que Carles Sans aprofita per a trencar el silenci i parlar de tot el que li abelleix.

Carles Sans és membre fundador de Tricicle i ha interpretat i dirigit, juntament amb Joan Gràcia i Paco Mir, deu reeixits espectacles. També ha dirigit òpera i teatre; ha escrit i dirigit diversos curtmetratges, alguns dels quals han estat nominats i premiats als Goya; ha realitzat anuncis publicitaris per a televisió i, a més, publica articles periòdicament en els diaris El Periódico de Catalunya i Sport.

Les entrades ja estan a la venda, a 15 euros platea i a 12 euros amfiteatre, en la web <www.entradesborriana.com>. De manera presencial es poden adquirir en Buraudio, carrer l'Escorredor 58, els dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h. I també en les taquilles del Teatre Payà una hora abans de l'espectacle.