- El diumenge 11 de desembre a les 19h, concert amb entrada lliure del multipremiat artista borrianenc Raül Traver i d'Alexander Yakovlev, un dels pianistes més reconeguts del món


El duo Traver-Yakovlev, format pel multipremiat clarinetista borrianenc Raül Traver i un dels pianistes més reconeguts del món, Alexander Yakovlev, actuarà en concert amb entrada lliure a l'auditori Juan Varea de Borriana el diumenge 11 de desembre a les 19h.

Més d'un centenar de premis internacionals els avalen. Han actuat per tots els continents i en les sales de concerts més importants del món, com el Carnegie Hall de Nova York, el Musikverein de Viena o la State Capella de St. Petersburg.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat la gran oportunitat que suposa tindre un concert d'aquesta “categoria” a Borriana, “amb músics de gran recorregut i projecció internacionals i que, a més, un d'ells siga de la nostra ciutat”. Per part seua, la Regidoria de Cultura ofereix el concert de manera gratuïta, perquè tots els borrianencs i les borrianenques “tinguen l'oportunitat de xalar d'una actuació que segur que serà memorable”.

El borrianenc Raül Traver és un dels músics més importants de la seua generació. Artista arxipremiat, ha aconseguit una carrera que l’ha portat a recórrer el món amb el seu instrument. Les seues actuacions s'han retransmès internacionalment en plataformes audiovisuals i han estat vistes per més de 2 milions de persones. Entre els seus compromisos a curt termini es troben concerts com a solista, músic de cambra i enregistraments per a diverses pel·lícules juntament amb el dos vegades guanyador del premi Goya, Lucas Vidal.

Alexander Yakovlev ha sigut reconegut com un dels millors pianistes del moment. Guanyador d'innombrables premis en concursos internacionals, la prestigiosa revista Chopin l’ha designat com “el músic més rellevant del moment”. Ha desenvolupat una reeixida carrera a Europa, Àsia i Amèrica com a solista i pedagog, i és també director artístic del Festival Internacional de Música de St. Petersburg.

El programa del concert submergirà les persones assistents en un viatge musical, que posarà l'accent en el virtuosisme amb ritmes i sonoritats pròpies del jazz, el cinema o el folklore. Entre les obres a escoltar es troba el gran ballet d'Igor Stravinski, Petruskha, el virtuosisme del Gran Duo Concertant de C. M. Von Weber o la calidesa de A. Piazzolla.

Des de 2019, Alexander i Raül formen el duo Traver-Yakovlev. Entre els seus pròxims projectes es troben gires de concerts a Espanya, Alemanya i Suïssa, a més d'enregistraments audiovisuals. Una experiència musical amb dos dels artistes més internacionals del moment.