- Dissabte que ve 26 de novembre a l'Auditori Juan Varea a les 19 hores. Per a accedir se sol·licitarà un donatiu de 5 euros en benefici de la labor d'Aurora Grup de Suport

- També hi haurà la possibilitat de fer una donació a la Fila Zero habilitada per a l'acte a través del web aurorasuport.org

- El mateix dia 26 a les 18 hores tindrà lloc la inauguració de dos exposicions simultànies al claustre del CMC sobre temàtiques relacionades amb el drama migratori al Mediterrani


La soprano Iris Almenara i la pianista Lucía Garcia Enrique-Tarancón interpretaran obres operístiques molt representatives en la història de la música clàssica en la gala lírica solidària a favor de l’Aurora Grup de Suport, que acollirà l'Auditori Juan Varea dissabte que ve 26 de novembre.

Romances de sarsuela i cançons de l'època del romanticisme en diversos idiomes, que acostaran a l'escenari de l'auditori la sensibilitat artística de diferents segles i estils. A més, en la segona part de la gala solidària, tindrà cabuda la música relacionada amb la poesia, així com la participació del reconegut poeta Enrique Falcón.

La gala començarà a les 19 hores i per a accedir se sol·licitarà un donatiu de 5 euros. Amb aquesta proposta els artistes volen fer la seua aportació a la labor de L'Aurora Grup de Suport. També hi ha la possibilitat de fer una donació a la Fila Zero habilitada per a l'esdeveniment a través del web aurorasuport.org.

El mateix dia 26, una hora abans de començar el concert, tindrà lloc la inauguració i obertura al públic de dos exposicions simultànies al claustre del CMC la Mercè. Les dos mostres aborden temàtiques relacionades amb el drama migratori a la Mediterrània i l'empoderament de la societat civil per a tractar de fer-li front.

Organitzada pel recentment creat “Centre d'Estudis i Sensibilització sobre la Migració i els Drets Humans de L’Aurora” s'inaugurarà “SAR Solidaritat al Rescat”. Una mostra col·lectiva de fotografies d'entitats que formen part de la flota de rescat civil humanitari. Es tracta d'una col·lecció d'imatges cedides per les ONG: Sea Watch, Sea Eye, United4Rescue, SOS Humanity, Open Arms, Salvament Marítim Humanitari, Louise Michel, Missió Lifeline, Proemaid i Caravana Obrint Fronteres.

Alhora, i a l’entorn de les mateixes temàtiques, es podrà gaudir de les obres d’Artistes al Rescat, Artistes per l'Aurora. Una mostra en què es pot trobar originals en diferents formats i tècniques d'artistes com: Maleïda Taca, Blocco Nero, Very Veritas, Jose Caño, Vane Julián, Héctor Comes, Sara Bellés, Verónica Fabregat, Tòfol Cruz, Ino Grau, Irene Pérez i Marta Flors.

Algunes de les peces van acompanyades de textos creats per Núria Vizcarro, Laia Porcar i Tania Muñoz. Les dos exposicions estaran disponibles per al públic fins al 26 de desembre i serviran com a ferramenta de sensibilització per a la pròxima visita de centres educatius de la zona.

L’Aurora Grup de Suport és una entitat dedicada a la cooperació amb les ONG que rescaten vides a la Mediterrània. Compta amb nombrosos voluntaris i realitza diverses funcions amb la col·laboració amb més de 15 entitats a nivell estatal i europeu en els ports de Borriana, Vinaròs, Sagunt i Benicarló.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, considera que “és fonamental per a nosaltres col·laborar i donar suport a iniciatives que no sols promoguen l'art i la cultura, sinó també valors de tolerància, humanitat i drets fonamentals que contribueixen a millorar la nostra societat”.

 

Iris Almenara i Lucía García

Iris Almenara és llicenciada en l'especialitat de Cant Líric en el Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo. Ha oferit recitals lírics en diverses sales de Madrid, Guadalajara, Castelló i València. També va realitzar una gira com a professora de cant coral per Nova York i Boston.

Lucía Garcia Enrique-Tarancón és llicenciada en l'especialitat d'Interpretació Pianística pel Conservatori Superior Salvador Seguí de Castelló de la mà de Javier Esplugues. Ha actuat com a solista en nombroses ocasions al llarg de la Comunitat Valenciana així com també ha participat amb orquestres de cambra i bandes municipals en el paper de solista.