• - La música del clarinetista, Raül Traver, el musical & Julieta, el teatre Caminant entre dinosaures i els concerts de nadal completen la proposta cultural


L'exposició l'Univers Playmobil, el festival Sons Flamencs, i la música del borrianenc Raül Traver són alguns dels espectacles que completen la planificació de l'activitat cultural de finals d'any a Borriana.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el tècnic de l'àrea, Rafael Marañón, han presentat aquest matí la nova programació cultural per al que resta de l'any, i que inclou també algunes de les activitats per a les pròxims dies.

En la programació de desembre destaca l'exposició Univers Playmobil, en el CMC la Mercè, que tanta expectativa genera entre menuts i grans. S'inaugurarà el divendres 9 de desembre i es podrà visitar fins al dia 5 de gener.

A més de l'exposició, es podrà gaudir del betlem de Playmobil, que estarà instal·lat a la vidriera del CMC i serà visible des del carrer, i el Mercadet de col·leccionistes, que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de desembre.

També continuarà el festival Sons Flamencs, Homenatge a Juan Varea, que va començar el passat dia 18 de novembre amb l'actuació de Juan Cortés i Niño de Aurora, un concert que va omplir l'auditori Juan Varea i que continuà ahir diumenge amb Rancapino Chico al Teatre Payà.

Al desembre, dins del festival, està previst el Recital de cant i Guitarra de la Penya Juan Varea el dissabte 3 de desembre a l'auditori Juan Varea i, finalment, Aloma de Balma i Paco Berbel amb la Simbomba La Mar de Flamenca, el divendres 9 de desembre en el Teatre Payà.

La primera setmana de desembre arribarà al Teatre Payà el musical & Julieta, de la falla Quarts de Calatrava, concretament els dies 2, 3 i 4 de desembre se celebraran les tres funcions preparades, després de mesos de treball.

Raül Traver i Alexander Yakovlev

El diumenge 11 de desembre serà l'oportunitat d'escoltar dos primeres figures de la música, el multipremiat músic borrianenc Raül Traver al clarinet i, al piano, el rus Alexander Yakovlev, un dels pianistes més reconeguts a tot el món. Aquests dos músics, que han oferit concerts a les sales més importants del món, com el Carnegie Hall de Nova York, Musikverein de Viena o la State Capella de St. Petersburg, oferiran un concert on poder gaudir del seu virtuosisme, que ja ha omplit auditoris en tots els continents.

L'humor arribarà al Teatre Payà de la mà del còmic Juan Amodeo el dissabte 10 de desembre amb el seu espectacle Avangelio. I el teatre per a tota la família el tindrem el dijous 29 de desembre amb un espectacle infantil, Dinosaures.

Activitats nadalenques

Completen la programació les tradicionals activitats nadalenques, totes amb entrada gratuïta. Començaran amb el betlem de Sant Blai, que s'inaugurarà el divendres 16 amb una actuació del Centre aragonès. El diumenge 18, a l'església de la Mercè està prevista l'actuació de Cor Carnevale.

Mentre que l'Agrupació Filharmònica Borrianenca estarà al Teatre Payà el diumenge 18 amb la Banda Jove, el dijous 22 amb l'Orquestra Simfònica i el divendres 23 amb la Banda Simfònica.

Els concerts de Nadal culminaran el dilluns 26 amb l'actuació de la Coral Borrianenca a l'església de Sant Blai.

Tota la programació es pot consultar en la web <www.entradesborriana.com> i des d'aquesta mateixa web es pot accedir a la venda d'entrades dels espectacles que són de pagament.

Les entrades també es poden adquirir de manera presencial en Buraudio, al Carrer l'Escorredor 58, els dimarts de 10h a 13h i els dimecres i dijous de 17h a 19h. I a la taquilla del teatre una hora abans de començar l'espectacle.