El dissenyador local Juan Tirado ha sigut l'encarregat de dur endavant el treball de renovació de la imatge de la Regidoria


La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana ha donat a conèixer avui la nova imatge que tindran les diferents seccions del departament de Borriana Cultura amb l'objectiu de donar dinamisme i, sobretot, que siguen identificades pels usuaris i per les veïnes i els veïns de Borriana.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, juntament amb el dissenyador local Juan Tirado, han sigut els encarregats de presentar aquesta nova imatge que comptarà amb la identitat de cadascuna de les seccions que formen el departament municipal de Borriana Cultura.

D’aquesta manera, una única marca serà la que englobarà totes les seccions i que identificarà la Regidoria de Cultura en les diferents activitats, tallers o treballs que es facen, diferenciant les seccions de Biblioteca Municipal, Normalització Lingüística, Arxiu, Museus i Programació Cultural, totes englobades en la imatge de Borriana Cultura.

Aquesta nova imatge, segons ha explicat Granel, té un clar propòsit, “projectar i divulgar la cultura”. Per això, i amb la finalitat que arribe a tota classe de públic, “s'ha treballat una imatge gràfica sintètica, directa i clara, accessible per a tota la ciutadania”, ha indicat el dissenyador.

A través de la simbologia de les formes i la psicologia del color, cadascun dels departaments posseeix un emblema i color propi que transmet la seua essència i valor, amb l’obtenció d’una marca principal, Borriana Cultura, i cinc submarques.

L'atemporalitat dels emblemes creats ha sigut un dels propòsits determinants en el projecte, ja que s'ha partit amb la certesa que la cultura està en constant canvi juntament amb la societat que la nodreix. Un altre repte a superar i que va associat a l'atemporalitat és el de la seua capacitat d'adaptació als diferents suports, principalment digitals, en ser importants canals de divulgació.

Granel ha assenyalat la importància que Borriana Cultura comptara amb una imatge diferenciada “perquè la ciutadania identifique el segell de l'administració pública en l'àrea de Cultura, i que compte amb una imatge més dinàmica, més fresca i nova, que atraga més al públic en general”.

Per part seua, Tirado ha apuntat “la necessitat i importància del projecte realitzat, argumentat que la cultura és un valor essencial en la societat. Es tracta d'un pas molt important per al progrés positiu d'aquesta, mostrant Borriana com una ciutat que aposta per la cultura i el disseny.”

En la presentació han sigut presents els responsables de cadascun dels departaments de Cultura: Rafael Marañón en la programació cultural, Amparo Ríos en la Biblioteca Municipal, Laura Benages en Normalització Lingüística, Pilar Ramos en l'Arxiu, i José Manuel Melchor en Museus.