• Amb una nova edició d’El Cuc, exposicions d'Ester Gradolí, Amat Bellés i Univers Playmobil, concerts i actuacions diverses per a satisfer tots els gustos


L'Ajuntament de Borriana ha donat a conèixer, en els punts d'informació instal·lats en diferents tòtems publicitaris repartits per la ciutat, l'avanç de la nova programació preparada per la Regidoria de Cultura per als mesos de setembre, octubre, novembre i desembre, en els quals sobreïx com a funció més destacada l'actuació de la veterana actriu Charo López el diumenge 30 d'octubre a les 19h en el Teatre Payà amb l'espectacle Verso a verso, en què comparteix escenari amb el baríton Luis Santana i el pianista Víctor Carbajo.

En aquesta programació també s'inclou una nova edició d’El Cuc, vist l'èxit de la versió teatral de l'anterior temporada, ara tindrà una versió musical amb l'actuació dels artistes més destacats del panorama de la música infantil.

Així, Ramonets actuarà el divendres 7 d'octubre; Trobadorets el divendres 14 d'octubre; el dia 21, també d'octubre, serà el torn de Dàmaris Gelabert, i tancarà el cicle el dilluns dia 31 d'octubre Dani Miquel amb una edició especial del seu espectacle De por, amb motiu de Hallowen. Tots els concerts es faran a la plaça de la Mercè a les 18h i seran gratuïts.

A més, es preveu una nova proposta amb el nom Llum Borriana, que combina la música i el patrimoni local, que es realitzarà els dies 28, 29 i 30 d'octubre, i la Fira del Llibre tornarà als voltants del CMC la Mercè els dies 20, 21 i 22 d'octubre.

Igualment i emmarcat en les festes de la Misericòrdia, el dimecres dia 7 de setembre tornarà als carrers de Borriana la tradicional Desfilada dels fanalets, que eixirà del CMC la Mercè a les 22.30h. De vesprada, a les 18.30h tindrà lloc el taller per a la confecció dels fanalets amb melons d'Alger xicotets a les portes del Centre Municipal de Cultura.

Exposicions

Quant a les exposicions, en seran tres les que s’instal·laran a la sala del CMC la Mercè. El divendres 2 de setembre a les 19h serà el torn de l'artista local Ester Gradolí que presentarà la mostra “Entre pensar i sentir”.

Les propostes expositives continuaran amb Amat Bellés, que inaugurarà la seua exposició el dijous 27 d'octubre en les 19h. L'any es tancarà amb la tercera edició d'Univers Playmobil Borriana, una creació de l'Associació Aesclick per a la sala d'exposicions del CMC la Mercè, que s'inaugurarà el divendres 9 de desembre en les 19h.

Concerts

En l'apartat musical, el dissabte 17 de setembre a les 19h a l’Auditori Juan Varea tindrà lloc el Concert del Cor Carnevale i la Schola Cantorum, i a les 21h al Teatre Payà actuarà Rafa Maza amb l'espectacle Fabiolo Connection.

Activitats a l'octubre

D'altra banda, el dissabte 1 i el diumenge 2 d'octubre, a les 19h la companyia Rodolant Teatre presentarà en el Teatre Payà l'espectacle d'acrobàcies Las 2 rosas de Zafiria.

Igualment, per a la festivitat del 9 d'octubre a les 12.30h a la plaça Major, estan previstes les actuacions de la banda simfònica de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca, el grup de danses tradicionals l’Arenilla, la Colla de Dolçainers i Tabaleters i ballaran els gegants de l’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana. A la vesprada, a les 19h en el CMC la Mercè tindrà lloc la presentació del primer volum de la Història de Borriana en còmic de Pedro Cifuentes i Vicent Perarnau.

El dissabte 22 d'octubre a les 22h al Teatre Payà tindrà lloc el concurs de Playbacks que organitza la falla Don Bosco, i per al dilluns 24 d'octubre la Biblioteca Pública Municipal ha preparat una jornada de portes obertes amb visites guiades a les 16h i a les 19.30h.

Novembre i desembre

En l'apartat de dansa, la companyia València Dancing Forward portarà al Teatre Payà el nou muntatge VDF2022, el divendres 25 de novembre a les 20.30h. La primera setmana de desembre el grup de teatre de la falla Quarts de Calatrava representarà el musical &Julieta al Teatre Payà. Serà el divendres dia 2 a les 22h, i el dissabte 3 i el diumenge 4 a les 18h.

El dissabte 10 de desembre, a les 20.30h, Juan Amodeo portarà a l'escenari del Teatre Payà l’espectacle Avangelio, i el diumenge dia 11 de desembre a les 19h a l’Auditori Juan Varea tindrà lloc el concert de Raül Traver i Alexander Yakovlev.