'Els amants' gana el primer concurso  de Composición de Música Coral en valenciano de Borriana
  • El jurat també ha decidit atorgar un accèssit, sense quantia econòmica, a l'obra Alqueria camí la mar de Francesc Xavier Porcar Aiora

  • En el primer certamen organitzat per l'Ajuntament de Borriana en col·laboració amb la Coral Borrianenca per a “estimular l'ampliació del repertori coral en valencià i donar ocasió a la interpretació d'obres inèdites”


El jurat del I Concurs de Composició de Música Coral en Valencià ha concedit el premi de 600 euros a l'obra Els Amants amb el lema “Amants” de la qual és autor Andreu Soler Soler i un accèssit, sense quantia monetària, a l'obra Alqueria camí la mar amb el lema “Infància” de l'autor Francesc Xavier Porcar Aiora.

L'Ajuntament de Borriana en col·laboració amb la Coral Borrianenca, va convocar aquest primer certamen amb l'objectiu, segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, “d’estimular l'ampliació del repertori coral en valencià i donar ocasió a la interpretació d'obres inèdites”.

Aquest nou concurs estableix un primer premi de 600 euros, i també poden concedir-se fins a tres mencions d'honor o accèssit sense quantia econòmica. Les composicions, ha explicat Granel, “havien de ser en valencià, originals i inèdites, a quatre veus mixtes i la temàtica i l'estil lliure”.

Granel ha destacat que tant la composició premiada com l'accèssit seran interpretades per la Coral Borrianenca en el Concert d’Estiu 2022 que se celebrara el dia 26 de juny al Teatre Payà.

Andreu Soler és un jove músic de L'Eliana, llicenciat amb les més altes qualificacions en Interpretació de piano amb els professors de piano Albert Nieto i Juan Carlos Cornelles. Realitza diversos cursos de Perfeccionament Pianístic. D'altra banda és Màster en Formació del Professorat i Màster en Didàctiques Específiques, tots dos per la Universitat de València.

Actualment és professor de piano en el prestigiós col·legi Alemany de València i en l'Ateneu Musical de Benaguasil. També és codirector i pianista del cor Veus del Túria. És membre al costat de la pianista Lola Martínez del Black&White Keys, duo de piano amb el qual acaba de gravar el seu primer CD amb obres clàssiques, clàssics de jazz així com peces compostes per ells mateixos.